Ποινή φυλάκισης 15 ετών στο πρώην υφυπουργό Γ. Ανθόπουλο για τοκογλυφία και ξέπλυμα

Ποινή φυλάκισης 15 ετών στο πρώην υφυπουργό Γ. Αθνόπουλο για τοκογλυφία και ξέπλυμα

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ομόφωνα ένοχους, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενούς του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή..

Ποινή φυλάκισης 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανθόπουλο. Κατά πλειοψηφία (2-1), οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν ανασταλτικό στην έφεση.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική

πρόταση και έκρινε ομόφωνα ένοχους, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενούς του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή.

Παράλληλα, οι δικαστές επέβαλαν κατάσχεση της περιουσίας τους, μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας, και συγκεκριμένα: 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο (συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα) και 5,7 εκατομμύρια ευρώ για τους υπόλοιπους.

Η απόφαση θέλει επίσης στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων επί 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ σε έναν έκαστο. Στον Γιάννης Ανθόπουλο καθώς και σε δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η τοκογλυφία

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet-, για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα