Ποιές μετοχές συστήνει η JP Morgan να αγοράσετε και ποιές να αποφύγετε

Δεν “βλέπει” τερματισμό του ανοδικού κύματος των μετοχών η JP Morgan ενώ προτιμά τις αναπτυγμένες από τις αναδυόμενες αγορές. Ο οίκος εκτιμά ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη εποικοδομητική βάση για τις μετοχές το 2014 η οποία στηρίζεται:

1. Στις υποστηρικτικές εξελίξεις σε ότι αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη, που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,9% το 2014. Ο οίκος προβλέπει πως η ευρωζώνη θα δείξει ένα από τα μεγαλύτερα θετικά delta, καθώς θα κινηθεί

από μια ύφεση 0,5% σε μια ανάπτυξη 1,1% του ΑΕΠ.

2. Στο σημαντικό περιθώριο ανόδου της κερδοφορίας στην ευρωζώνη, η οποία παραμένει 35% χαμηλότερη από τα υψηλά του 2007. Η JPMorgan εκτιμά πως το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά, μετά από τέσσερα χρόνια, χωρίς μεγάλες υποβαθμίσεις στις εκτιμήσεις της πλειοψηφίας των αναλυτών.

3. Στην περαιτέρω σημαντική συμπίεση στα spreads της ευρωπεριφέρειας,

4. Στην εισροή κεφαλαίων στις μετοχές. Ο πολλαπλασιαστής του μελλοντικού P/E στην ευρωζώνη, που διαμορφώνεται στο 13,3x, είναι σήμερα σε premium έναντι του ιστορικού μέσου όρου, ωστόσο οι αποτιμήσεις των μετοχών παραμένουν ελκυστικές σε σχέση με τα ομόλογα και σε σχέση με τις πιστώσεις. Επιπλέον, ο ρυθμός της εταιρικής συγκέντρωσης πιθανότατα θα επιταχυνθεί δεδομένων των εύρωστων ισολογισμών και της σχετικά εύκολης πρόσβασης στην χρηματοδότηση.

Ο οίκος συμβουλεύει τους επενδυτές να παραμείνουν underweight σε ότι αφορά την έκθεση σε αναδυόμενες αγορές, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καθώς εκτιμά πως η βελτίωση της ανάπτυξης στις αναπτυγμένες αγορές θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις αναδυόμενες.

Τα 31 top picks30 μετοχές προς αποφυγή

Original article: Ποιές μετοχές συστήνει η JP Morgan να αγοράσετε και ποιές να αποφύγετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα