Ποιά funds συνάντησαν στις ΗΠΑ οι Έλληνες τραπεζίτες – Μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες

Με καλά νέα για το ελληνικό banking επέστρεψαν από την Ουάσιγκτον ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος και οι έλληνες τραπεζίτες όπου και συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στις επαφές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ

διαπιστώθηκε αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται από Αμερικανούς επενδυτές για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές.

Οι έλληνες τραπεζίτες πραγματοποίησαν συναντήσεις με αμερικανικά επενδυτικά funds κατά τις οποίες ήταν διάχυτη η άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει. Εξάλλου, οι τοποθετήσεις μόνο των αμερικανών funds λόγω της υποβάθμισης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς σε αναδυόμενη από την MSCI στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να οδηγήσει σε εισροές κοντά στο 1 δισεκ. δολάρια σε πριν και μετά την υποβάθμιση.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, εκτός από τον Διοικητή της ΤτΕ, βρέθηκαν για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιάς, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Π. Χριστοδούλου, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Α. Θωμόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Geniki Bank Ν. Καραμούζης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Χρ. Μεγάλου, κ.α.

Μεταξύ άλλων οι Έλληνες τραπεζίτες συναντήθηκαν με στελέχη των Fortress, Baupost Group, Paulsοn & Co., Sal Oppenheimer, Rockefeller & Co. και Capital Group, αλλά και τα Third Point, York Capital και Soros Fund Management. Επίσης με στελέχη των Dromeus Capital Fund, Farallon Capital, York Capital Management και QVT Financial.

Keywords
Τυχαία Θέματα