ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ – ΑΚΙΝΗΤΑ: «Στο σφυρί» και πάλι χιλιάδες σπίτια; – “Τα μαζεύει” η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

18:42 4/6/2013 - Πηγή: BankWars


Την άρση της απαγόρευσης για τον πλειστηριασμό ακινήτων από το 2014, φαίνεται πως φέρνει σιγά σιγά στην επιφάνεια η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά, να δηλώνει σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι πρέπει να τεθεί σε διάλογο το επίμαχο θέμα. Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η κυβέρνηση σπεύδει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: 19:20

“Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για

αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας,” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

“Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδαμε νωρίτερα, ο κ. Σκορδάς, επικαλούμενος τους κινδύνους από την παράταση του εν λόγω μέτρου, δήλωσε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση των δανειοληπτών, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο φαινόμενο των μαζικών πλειστηριασμών με το τέλος της οικονομικής κρίσης που θα έχει ως συνέπεια τη δραματική πτώση στην αξία της ακίνητης περιουσίας του πολιτών.

«Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες». «Εδώ δεν έγινε καμία. Αυτό έτσι το περνάμε; Άνευ αξίας;», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το tovima.gr.

«Και εδώ, αν θέλετε, επειδή δεν φοβάμαι και να πω αλήθειες, θα σας πω ότι έχουμε και έναν πολύ μεγάλο προβληματισμό. Ξέρετε ότι εμείς δώσαμε παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, μέχρι τέλος του 2013, τόνισε.

Αλλά θα πρέπει από τώρα, και το λέω για να το βάλουμε στο μυαλό μας και να το δούμε σε επόμενες αφορμές, ότι όσο θα βγαίνει η οικονομία από την κρίση τι θα κάνουμε με τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 και το 2009. Γιατί κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών. Μα σε πέντε χρόνια, μα σε δεκαπέντε χρόνια. Ξέρετε τι θα έχει γίνει τότε; Θα έχει μπουκώσει το σύστημα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που αν βγουν μαζικά έξω από το καθεστώς της αναστολής, τότε θα μηδενίσουμε την ακίνητη περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό θέλετε να συμβεί; Ή θέλετε έγκαιρα να έρθουμε να το συζητήσουμε όλο το καλοκαίρι και όλο το φθινόπωρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα