Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες! – Όχι στην κεντροαριστερά – Δεν θα υπάρξουν οι 180 για τον Πρόεδρο

«Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα, τα μνημόνια, τη λιτότητα και το ξεπούλημα και να ανοίξει δρόμους ανάσας, διεξόδου και προοδευτικής ανασυγκρότησης για τον τόπο», δήλωσε από την Κόρινθο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης. Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Λαφαζάνης

είπε ότι «τα «κόκκινα» χρέη σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν φτάσει σε αστρονομικά ύψη που προσεγγίζουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Η τραγική αυτή κατάσταση, σημείωσε, που πνίγει και παραλύει κυριολεκτικά την οικονομία και την κοινωνία, δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και ασπιρίνες. Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, αντί να προικοδοτεί τους τραπεζίτες και θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό , αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο με γενναίες ρυθμίσεις επί των δανείων, που θα φτάνουν έως το κούρεμα και τη διαγραφή τους για τις πιο ευάλωτες και αδύναμες κατηγορίες».

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΟΙ 180…

Ως «όνειρα θερινής νυκτός» αλλά και «ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης τους «ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι μπορεί να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Απαντώντας σε ερώτηση για την κεντροαριστερά, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση, αλλά και βρίσκεται σε ασυμφιλίωτη αντιπαράθεση με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά». Η Κεντροαριστερά, υπογράμμισε, «δεν είναι τίποτα άλλο παρά το εύηχο «παρατσούκλι» της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας ή το «κομψό» ψευδώνυμο του ΠΑΣΟΚ και των εμφανών και αφανών «συγγενικών» του δυνάμεων».

«Η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά είναι οι δύο πτέρυγες του μεγάλου μνημονιακού κόμματος του κατεστημένου, το οποίο διευθύνει πολιτικά και πειθαρχικά η τρόικα μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα