Π.Λαφαζάνης – Συνέντευξη στο Star: Έχουμε μνημονιακή δικτατορία – Θα συμπορευτούμε με την Ζωή

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Λαικής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στον Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

« Έχουμε μνημονιακή δικτατορία στη χώρα και όποιος ισχυρίζεται πως έχουμε

δημοκρατία εξαπατά τον ελληνικό λαό. Ένας νόμος διέπει τη χώρα το μνημόνιο. Είναι τέτοια η μνημονιακή δικτατορία που ότι και να ψηφίζει ο ελληνικός λαός θα έχει μνημόνιο».

Χαρακτήρισε τη διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση κάκιστη με τακτική ασπόνδυλη που δεν θα οδηγούσε πουθενά».

Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα συμπορευθεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Βεβαίως και θα συμπορευτούμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανεξάρτητα από το εάν θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος. Δεν μπορώ ακόμη να σας πω με ποιό τρόπο θα γίνει η συγκεκριμένη συνεργασία καθώς είναι ακόμη υπό συζήτηση η μορφή που θα έχει».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει ανάλογη επαφή με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο Πρόεδρος της ΛΑΕ είπε: «με τον κύριο Βαρουφάκη δεν έχουμε κάποια τέτοια επαφή χωρίς να αποκλείω κάτι».

Για τις κατηγορίες πως ο ίδιος έριξε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΛΑΕ σημείωσε: «αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτία. Όσο υπάρχει ευρώ η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι ένα Γερμανικό προτεκτοράτο και μάλιστα της χειρότερης μορφής καθώς δεν έχω δει χώρα ποτέ σε ειρηνική περίοδο να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Η κυβέρνηση δεν έπεσε παραιτήθηκε, δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς δεν θα στηρίζαμε κυβέρνηση μνημονιακών πολιτικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα