Συνέδριο ΑΝΕΛ: Δεν ψηφίζει κανείς Πρόεδρο Δημοκρατίας πλην Π.Μελά

upd: Το συνέδριο των ΑΝΕΛ έκλεισε με την ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όλοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ του προεδρείου με τους άλλους βουλευτές- σήκωσαν το χέρι τους, συμφωνώντας να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, απευθυνόμενος στο σώμα, ζήτησε να εκφραστεί δημοσίως η όποια διαφωνία. Δεν τοποθετήθηκε κανείς και, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, «η

απόφαση να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

Καμμένος: Δεν θα ψηφίσει κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα έχουμε εκλογές. Όσοι αντέξουν, θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέξουν, ας κατέβουν τώρα από το καράβι. Κάθε φορά που κάποιος δεν άντεχε, ερχόντουσαν άλλοι εκατό. Τους θέλουμε όλους, αλλά μπορούμε και μόνοι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς το εσωτερικό του κόμματός του, στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις του Π. Μελά, ο οποίος τελικά δεν έλαβε το λόγο στο συνέδριο.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Π.Καμμένος: Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Πούτιν και τους Κινέζους – “Ας έρθουν και οι Αμερικάνοι”…

Πατριωτικό Μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο συνέδριο του κόμματός του. Έθεσε όμως όρους , καθώς, όπως είπε, δεν κάνει συζητήσεις κάτω από το τραπέζι, αλλά πώς έχουν «κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα» και «δεν κάνουμε πίσω».

«Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο». Ο κ.Καμμένος ζήτησε «να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, για να προχωρήσει σε συνεργασίες με πρόσωπα» και κατέληξε: “Οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο. Δεν θα βρουν να αγοράσουν ή να εκβιάσουν 180 βουλευτές”. ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑΟ κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της γεωπολιτικής στροφή της χώρας προς τη Ρωσία, λέγοντας ότι «η Ευρώπη των Γερμανών φέρεται ως κατακτητής και όχι ως σύμμαχος. Πιστεύομε στη συμμαχία με την ομόδοξη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν. Ζητάμε την άμεση άρση του εμπάργκο και την υπογραφή συμφωνίας με την ευρωσιατική ένωση, ζητάμε συμφωνία με την Κίνα. Ας έρθουν και οι ΗΠΑ να συζητήσουν απευθείας για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ:- Επιτέθηκε στην κυβέρνηση.- Επιτέθηκε στο «Ποτάμι» λέγοντας ότι «οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν ενεργοποιήσει τις καβάντζες τους».

- Επιτέθηκε στους πολιτικούς «που τα έπαιρναν από τη Siemens και τα υποβρύχια προειδοποιώντας ότι «θα δικαστούν, δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς. Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν για κανένα λόγο, θα κάνουμε τα πάντα για να πληρώσουν και να επιστρέψουν τα κλεμμένα».

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ«Οι νόμοι που ψηφίζονται είναι αντισυνταγματικοί, άκυροι, σαν τις δανειακές συμβάσεις που δεν αναγνωρίζουμε γιατί δεν έχουν ούτε υπογραφή ούτε την έγκριση του λαού», είπε ο κ.Καμμένος.

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ«Πως θα γίνουν επενδύσεις όταν έχεις υψηλή φορολογία ενώ οι γειτονικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερους συντελεστές;», είπε ο κ.Καμμένος και τάχθηκε υπέρ μιας «σεισάχθειας στις επιχειρήσεις», διευκρινίζοντας ότι «για δυο χρόνια δεν θα πάρουν τίποτα οι δανειστές, θα γίνει επιτροπή ελέγχου του λογιστικού χρέους, θα διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, και θα πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις».

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

«Θα μιλήσουν εδώ όλοι. Κι εκείνοι που συμφωνούν κι εκείνοι που διαφωνούν. Αλλά αύριο όποιος βγει από εδώ θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας που θα σεβαστούμε όλοι», πρόσθεσε, στέλνοντας μήνυμα προς όλους.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε όσους έφυγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είπε ότι «πουλήσανε τη λαϊκή εντολή που τους δώσατε. Δεν τους καλούμε να επιστρέψουν στο κόμμα αλλά να παραδώσουν την έδρα που κλέψανε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες».ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑΕξαπέλυσε επίθεση κατά μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ξανά να βγουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να δημιουργούν για τους ΑΝΕΛ σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργούν πρωτοσέλιδα χωρίς να υπάρχει λόγος, δημιουργούν παρεξηγήσεις».

Ακόμη, κάλεσε τον ευρωβουλευτή που εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Νότη Μαριά να έρθει στο συνέδριο και να πει την άποψή του, λέγοντας πως ο κ. Μαριάς «συνεργάστηκε με τους αντιμνηνιακούς πολίτες και τους ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012, και ήταν εξαιρετικός βουλευτής».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, στις ευρωεκλογές «αρνήθηκε να μπουν οι Αντιμνημονιακοί Πολιτες στη συμμαχία λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του ως Ανεξάρτητος Έλληνας».

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην ίδια ευρωομάδα στην οποία ανήκει και το κόμμα του Ερντογάν, αλλά θα συνεργαστεί με το σχηματισμό που ετοιμάζεται υπό τον Νάϊτζελ Φάρατζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα