Πήραμε τη… δόση μας από τον ESM, ύψους 1 δισ. ευρώ – Και τώρα ασφαλιστικό! – Δηλώσεις Κ.Ρέγκλινγκ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ για την Ελλάδα, όπως είχε προαναγγείλει χθες η Κομισιόν, καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος με τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Ο νέος κύκλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα ανοίξει στις 18 Ιανουαρίου με το μεγάλο “αγκάθι¨της μεταρρύθμισης στο

ασφαλιστικό.

Την ελπίδα να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση στις αρχές του 2016 και να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκφράζει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά και την επίσημη έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζει ότι με την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, ο ESM στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στη μεταρρυθμιστική διαδικασία. «Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει ο Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνονται μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της ενέργειας, που αναμένεται να μειώσουν τις τιμές, καθώς επίσης και νέα νομοθεσία για να βοηθήσουν τις τράπεζες να διαχειριστούν την έκθεσή τους σε μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία, το οποίο θα αποδεσμεύσει την ρευστότητα και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα