Πετρέλαιο: Ο τυφώνας Χάρβεϊ το έφερε στα 47,87 δολάρια

Ο τυφώνας Χάρβεϊ, έστειλε στα ύψη το πετρέλαιο.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 47,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε 1,6%.

Στο Λονδίνο το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 52,41 δολάρια το βαρέλι και σε επίπεδο εβδομάδας, έχασε 0,6%.

Ο Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής

ή το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), με ένταση ανέμων μέχρι και 125 μίλια ανά ώρα (201 χλμ/ώρα).

Μάλιστα, ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας, όπου μαζί με το βόρειο Μεξικό και τη Λουιζιάνα ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι εταιρείες ενέργειας έχουν κλείσει διυλιστήρια σε παράλιες περιοχές, έχουν ανακαλέσει εργάτες από πλατφόρμες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού και έχουν αναστείλει την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του νότιου Τέξας από την Πέμπτη.

Στο Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε από πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, κάτι που θα επιτρέψει στις Αρχές να αποδεσμεύσουν ομοσπονδιακούς πόρους, πριν καν φτάσει ο τυφώνας στα παράλια του Τέξας.

Keywords
Τυχαία Θέματα