Πέθανε ο επιχειρηματίας Σαμ Μπενρουμπή

Στο εβραϊκό νεκροταφείο, εντός του Γ’ Νεκροταφείου Νίκαιας, τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κηδεία του επιχειρηματία Σαμ Σαμουήλ Μπενρουμπή. Ο πρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού Μπενρουμπή ΑΕ απεβίωσε το Σάββατο.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Μπενρουμπή ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη το 1880. Ο πατέρας του Σαμ Μπενρουμπή,

Χάιμ, μαζί με τον παππού του ανοίγουν ένα εμπορικό κατάστημα με είδη υαλοπωλείου.

Φοιτητής ακόμα στη Γαλλία ο Σαμ Μπενρουμπή έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον πατέρα του Χαιμ, ο οποίος έχει ήδη δει την εταιρεία να καταστρέφεται εξαιτίας του πολέμου και κάνει την ύστατη προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα. Αρχικά ο Σαμ Μπενρουμπή έρχεται μόνον για 15 ημέρες, γιατί στο Παρίσι τον περιμένει μια καλή θέση κοντά σε έναν διάσημο καθηγητή της εποχής. Παρατείνει τη διαμονή του για τρεις μήνες και συνεχίζει να πουλάει το εμπόρευμα πόρτα – πόρτα αποφασίζει να το παλέψει. Τελικά το 15ήμερο ταξίδι του διαρκεί 45 χρόνια.

Το 1956 η αδελφή του Σαμ Μπενρουμπή παντρεύεται τον Φρέντυ Αμπραβανέλ και οι δυο άνδρες ενώνουν τις επιχειρηματικές τους προσπάθειες.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε περίπου το 1960, με τη συνεργασία που υπεγράφη με τη Moulinex και κατόπιν με τη SEB. Σταδιακά η εταιρεία γίνεται όλο και πιο γνωστή και γύρω στο 1990 εισάγεται και στο Χ.Α.

Το 1999 η αποχώρηση του Αμπραβανέλ από την εταιρεία πέφτει σαν βόμβα στην αγορά και ο Σαμ Μπενρουμπή συνεχίζει μόνος στο τιμόνι της εταιρείας.

Original article: Πέθανε ο επιχειρηματίας Σαμ Μπενρουμπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα