Περισσότερο προσφέρει η Κύπρος στα πακέτα στήριξης από την Γερμανία!

Η Κύπρος έχει προσφέρει αναλογικά περισσότερα από τη Γερμανία στα πακέτα στήριξης της ευρωζώνης αποκαλύπτει το Bloomberg, παρά το ότι η Λευκωσία υπέστη κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων και η οικονομία της χώρας υποφέρει από την κρίση.

Το πρακτορείο επικαλείται στοιχεία της Eurostat

και αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη του 2012, η Κύπρος έχει προσφέρει το 2,3% του ΑΕΠ της στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στήριξης της ευρωζώνης. Την ίδια περίοδο, η Γερμανία είχε προσφέρει το 2,1% του δικού της ΑΕΠ.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στα πακέτα στήριξης είναι επίσης μικρότερη από εκείνη της Ισπανίας, της Μάλτας και της Σλοβενίας «διαψεύδοντας την πλάνη των Γερμανών ψηφοφόρων ότι εκείνοι κουβαλούν το μεγαλύτερο βάρος στην στήριξη της ευρωζώνης» σχολιάζει το πρακτορείο.

«Αυτά τα νούμερα υπενθυμίζουν σε όλους ότι η Γερμανία μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότησης (σε απόλυτους όρους), αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος» υποστηρίζει και ο Carsten Brzeski, της ING και συμπληρώνει: «Σχεδόν όλες οι χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα έχουν πληρώσει το μερίδιό τους για την οικονομική αλληλεγγύη»

Keywords
Τυχαία Θέματα