ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σε προχωρημένο στάδιο η μελέτη για τη Geniki Bank

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για τη Geniki Bank και θα τεθεί σύντομα υπόψη των αρμοδίων εταιρικών οργάνων για λήψη των σχετικών αποφάσεων, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει για τα εξής:

“Η Τράπεζα Πειραιώς,

μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου, προχώρησε στη διερεύνηση διαφόρων πιθανών ή εναλλακτικών σχεδιασμών, στο πλαίσιο της αποδοτικότερης αναδιοργάνωσης του Ομίλου της, που θα λαμβάνει υπόψη τις διαμορφούμενες ελληνικές και διεθνείς μακροοικονομικές συνθήκες, με στόχο να επιτευχθεί το βέλτιστο οργανωτικό αποτέλεσμα σε αποδοτικότητα, συνέργειες, κερδοφορία και κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικονομίας. Η ανάλυση αυτή περιλαμβάνει, όπως είναι φυσικό, και τη Γενική Τράπεζα ως μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η παραπάνω μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα τεθεί σύντομα υπόψη των αρμοδίων εταιρικών οργάνων για λήψη των σχετικών αποφάσεων, οπότε και θα γίνει άμεσα η επιβαλλόμενη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού”.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόφαση-έκπληξη στο τραπεζικό σύστημα.

Η Γενική Τράπεζα, η οποία μέχρι στιγμής κινήθηκε ανεξάρτητα από την Τρέπεζα Πειραιώς, η οποία είναι και ο βασικός της μέτοχος, απορροφάται από την μητέρα τράπεζα και εντάσσεται στον γενικός στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου.

Η ριζική αυτή αλλαγή αναμένεται να ανακοινωθεί στην συνέλευση της Τρ. Πειραιώς στο τέλος Μαΐου.

Δεν έχει διευκρινηστεί τι σημαίνει αυτό για τα κορυφαία στελέχη της Γενικής Τράπεζας.

Original article: ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σε προχωρημένο στάδιο η μελέτη για τη Geniki Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα