Πειραιώς: Ενισχύει την απασχόληση μέσω των “πράσινων” δανείων – Mακροπρόθεσμα οφέλη στην τράπεζα

15:43 5/6/2014 - Πηγή: BankWars

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει κερδίσει 1,58 δισ. ευρώ από τη δανειοδότηση φιλικών προς το περιβάλλον έργων από το 2007, ενισχύοντας την απασχόληση και βοηθώντας τα οικονομικά της αποτελέσματά, αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο δηλώσεις στελεχών της τράπεζας.

Η προσπάθεια αυτή έχει οδηγήσει σε μια από τις χαμηλότερες αναλογίες μεταξύ των

μη εξυπηρετούμενων δανείων καθ’ όλη την οικονομική κρίση, αναφέρει ο Βρασίδας Ζάβρας, επικεφαλής της πράσινης τραπεζικής της Πειραιώς. Ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονταν στο 37,9% των συνολικών δανείων στο τέλος Μαρτίου, η αντίστοιχη αναλογία για το πράσινο χαρτοφυλάκιο εκτιμάται να είναι χαμηλότερο του 10%.

Τα δάνεια έχουν χρηματοδοτήσει έργα ύψους 3 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας σχεδόν 7.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν περίπου 17.700 συναφείς θέσεις εργασίας, αναφέρει η τράπεζα.

Οι τραπεζικές υπηρεσίες για έργα σχετιζόμενα με την ανανεώσιμη ενέργεια, την βιοποικιλότητα και παρόμοια projects αναμένεται να αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη στην τράπεζα, ανέφερε ο κ. Ζάβρας σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες. Συμπληρωματικά με τα δάνεια, η Τράπεζα Πειραιώς επίσης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

«Το όλο θέμα είναι πολύ πιο βιώσιμο» από ότι άλλες επιχειρηματικές γραμμές, αναφέρει ο κ. Ζάβρας. «Κατά την περίοδο της ύφεσης, αυτές οι επιχειρήσεις δεν μειώθηκαν» καταλήγει.

Original article: Πειραιώς: Ενισχύει την απασχόληση μέσω των “πράσινων” δανείων – Mακροπρόθεσμα οφέλη στην τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα