Πέφτουν κεφάλια στην Εθνική για το σκάνδαλο με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους

Πέφτουν κεφάλια στην Εθνική Τράπεζα μετά την αποκάλυψη ότι με τη χρήση πιστωτικών καρτών σε POS, το δεξί χέρι του αφεντικού της Jumbo, ο κ.Ε.Παπαευαγγέλου, πουλούσε ακίνητα μεγάλης αξίας σε Κινέζους, παραβιάζοντας τα capital controls της Κίνας και με σοβαρό το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος

και ξέπλυμα χρήματος.

Οι Κινέζικες αρχές βρίσκονται σε επαφές με την Εθνική, με την οποία συνεργαζόταν στην Ελλάδα ο κ. Παπαευαγγέλου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση κορυφαίων στελεχών που δεν αντιλήφθηκαν το βάθος της υπόθεσης και επέτρεψαν στον Παπαευαγγέλου να εκθέσει το κύρος της τράπεζας. Μεταξύ των στελεχών που φέρονται προς απομάκρυνση, είναι η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo ήδη υποχρέωσε σε αποχώρηση τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου Απόστολου Βακάκη, κ. Ε Παπαευαγγέλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαευαγγέλου το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην αγορά σειράς ακινήτων που έχουν βγει σε πλειστηριασμό. Μεταξύ των ακινήτων που απέκτησε είναι και τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στην οδό Αγίου Δημητρίου 62 στο Παλαιό Ψυχικό ύστερα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Επίσης, είχε αγοράσει, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο και τη βίλα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη.

Ο Βακάκης διώχνει τον Ε. Παπαευαγγέλου από το Δ.Σ. της Jumbo λόγω σκανδάλου

Keywords
Τυχαία Θέματα