“Πέφτει η ανεργία και η μαύρη εργασία” λέει ο Γ. Βρούτσης

Η ανεργία έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης, εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην παρέμβασή του στο ετήσιο συνέδριο του «Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΔΑΕ), HR FORUM 2014».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας -αφού μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο

κατά μια ποσοστιαία μονάδα και από 27,7% τον Σεπτέμβριο του 2013, έπεσε στο 26,7% τον Ιανουάριο φέτος- μειώνεται για τέσσερις συνεχόμενους μήνες και μάλιστα στην «καρδιά» του χειμώνα.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι και τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν σημαντικό θετικό πλεόνασμα προσλήψεων για τον μήνα Απρίλιο.

Ισχυρές πτωτικές τάσεις παρουσιάζει σύμφωνα με τον υπουργό και η ανασφάλιστη εργασία, ιδιαίτερα σε τομείς υψηλής παραβατικότητας.

Ο ίδιος απέδωσε την αποκλιμάκωση στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά εργασίας και σημείωσε ότι, εάν είχαν γίνει εγκαίρως και οργανωμένα, ο αντίκτυπος της κρίσης θα ήταν ηπιότερος, οι επιπτώσεις περισσότερο διαχειρίσιμες και η ανεργία αρκετά μικρότερη.

Original article: “Πέφτει η ανεργία και η μαύρη εργασία” λέει ο Γ. Βρούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα