ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Τιμούν τη μνήμη του ένα χρόνο μετά τη δολοφονία – Συγκίνηση και μήνυμα κατά του φασισμού

(upd)Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 201, από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Η στυγερή δολοφονία του νεαρού ράπερ από το Κερατσίνι, με την αντιφασιστική δράση συγκλόνισε το πανελλήνιο και ξεσκέπασε τη δράση της Χρυσής Αυγής,

οδηγώντας τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο και πλήθος στελεχών του κόμματος στη φυλακή, με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα χρόνο μετά, η δίκη δεν έχει ξεκινήσει και αναμένεται λίγο πριν ή μετά τα Χριστούγεννα.

Τιμούν τη μνήμη του Παύλου

Πολίτες και αντιφασιστικές οργανώσεις τιμούν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες έχουν προγραμματιστεί το διήμερο, ενώ μεγάλη ήταν η συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, παρουσία της οικογένειάς του.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εν όψει των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που είναι προγραμματισμένες για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι Αρχές είναι δρακόντεια υπό τον φόβο να εκδηλωθούν βίαια επεισόδια κυρίως σε Κερατσίνι και Αμφιάλη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου:

Στις 15:00, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60.

Στις 16:00 ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Από τις 18:00 το απόγευμα στον τόπο της δολοφονίας στο Κερατσίνι πραγματοποιείται παναττικό συλλαλητήριο. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου:

Στις 17:00, επίσης, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

Σε συστράτευση καλεί το ΠΑΣΟΚ

Σε συστράτευση καλεί τα κόμματα του συνταγματικού τόξου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής το ναζιστικό δηλητήριο συνεχίζει να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία» τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει πως η ναζιστική ρητορική και πράξη επηρεάζει τη νεολαία και δημιουργεί θύτες -θύματα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Αναφερόμενο στην έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής και την επικείμενη δίκη των υπευθύνων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σημειώνει ότι «η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», με τη συνολική της έρευνα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Η ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής είναι προτεραιότητα επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του, ενώ κάνει αναφορά στην ψήφιση του «αντιρατσιστικού» νόμου με το οποίο «η ελληνική πολιτεία προσέθεσε ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του ναζισμού».

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί για ακόμη μια φορά σε συστράτευση τα κόμματα του συνταγματικού τόξου χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Ανοίγει ο δρόμος για την ήττα του φασισμού

Τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία οτυ στο Κερατσίνι από τον Γ. Ρουπακιά, τιμά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απ’ τους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό – ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας με αφορμή τον ένα χρόνο απ’ τη δολοφονία του Π. Φύσσα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
«Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναδεικνύουν την ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη δράση της ΧΑ.

Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία.

Πίσω από τη δημαγωγία της ΧΑ κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα.

Γι’ αυτό και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία προκειμένου να «ενοικιάσουν», με μεροκάματα τρόμου, εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, γι’ αυτό και επιτίθενται σε μετανάστες, συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές, γι’ αυτό και στη βουλή στηρίζουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται απ’ αυτό για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, άνεργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιείται από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να προωθούνται τα σχέδια και οι επεμβάσεις τους, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Άλλωστε και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα μονοπώλια ήταν αυτά που εξέθρεψαν, ενίσχυσαν και στήριξαν την άνοδο του ναζισμού.

Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας για την απομόνωση της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που γεννούν και θρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα.

Αποτελεί καθήκον κάθε τίμιου ανθρώπου, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών να συμβάλλουν για να ορθωθεί τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.

Να αναδείξουν στη νεολαία την ιστορική αλήθεια για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, τις θυσίες που κατέβαλλε ο ελληνικός λαός για την ήττα του φασισμού – ναζισμού, την Αντιφασιστική Νίκη, να αντιπαλέψουν σθεναρά την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Αυτός είναι ο δρόμος για να ηττηθεί οριστικά και τελεσίδικα ο φασισμός και τα κάθε είδους πολιτικά μορφώματά του» τονίζει το ΚΚΕ.

ΔΗΜΑΡ: Να χυθεί άπλετο φως στη δράση της Χρυσής Αυγής

Την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στη δράση της Χρυσής Αυγής και να αποδοθεί Δικαιοσύνη τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
»Ένα χρόνο μετά το τραγικό γεγονός, η ρητορική του μίσους, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί επιβεβαιώνουν την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ώστε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στις αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής να διαχυθεί στην ελληνική κοινωνία», τονίζεται.

Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οφείλουν να αποδεικνύουν καθημερινά την πολιτική βούλησή τους για την αντιμετώπιση της φασιστικής και ρατσιστικής βίας

Keywords
Τυχαία Θέματα