ΠΑΣΟΚ – Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “Στόχος να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια – Δεν είμαστε ουρά κανενός”

Με το παλιό σύνθημα “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό” άρχισε η Φώφη Γεννηματά την κεντρική προεκλογική ομιλία της στην πλατεία Κοτζιά, δίνοντάς της κι έναν πανηγυρικό τόνο.

Και για άλλη μία φορά εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι “ο ελληνικός λαός θα δώσει σε εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όχι στο Μιχαλολιάκο, όχι στη Χρυσή Αυγή”.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ

και τον Αλέξη Τσίπρα ότι “πριν από ένα χρόνο ακριβώς καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ και δήλωνε ότι το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης”.

Αλλά τελικά “παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν, λευκή πετσέτα μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας”, αφού “επτά μήνες ροκάνιζαν το χρόνο, δέσμευσαν όλα τα αποθεματικά του κοινωνικού κράτου, έκλεισαν τις τράπεζες, επέβαλαν τα capital controls, αφυάτωσαν την πραγματική οικονομία και σταμάτησαν την εκτέλεση των έργων του ΕΣΠΑ”.

Από την κριτική της Γεννηματά δεν ξέφυγε φυσικά και ο Μεϊμαράκης στον οποίο είχε να προσάψει ότι το κόμμα του η ΝΔ ήθελε να εφαρμόσει “ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, δηλαδή, να εξυπηρετήσει τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρει μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και να προχωρήσει στις ομαδικές απολύσεις, κάνοντας επίσης και απαράδεκτες προτάσεις για την κοινωνική ασφάλιση”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το μόνο που απασχολεί τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρουν το μπόνους των 50 εδρών.
Σε αντίθεση με το κόμμα της που έχει να κάνει μία σειρά προτάσεων για τη σταδιακή έξοδο από την κρίση.

“Στόχος μας είναι το 2019 η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια” είπε χαρακτηριστικά η Γεννηματά και εξήγησε πώς θα συμβεί αυτό. Με δικαιώματα αλλά και ευθύνες για όλους. Με σεβασμό στις κατακτήσεις, αλλά και υποχρεώσεις για όλους. Με ατομικές ελευθερίες, αλλά σεβασμό και στις ελευθερίες του συνόλου. Γι’ αυτό και θα πετύχουμε την αναδιάρθρωση και απομείωση του Δημοσίου χρέους κάτι που θα επηρεάσει καθοριστικά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.
Στόχος μας είναι να στείλουμε τις υποχρεώσεις στο μέλλον, να πληρώνουμε λιγότερους τόκους, να απελευθερώσουμε πόρους για επενδύσεις και κοινωνική πολιτική. Στόχος μας είναι να επαναδιαπραγματευτούμε και να βελτιώσουμε τα πιο αρνητικά και άδικα σημεία του Μνημονίου. Λέμε 5 όχι: Στις ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Στις συντάξεις πείνας και αναξιοπιστίας. Στην εξοντωτική φορολογία των αγροτών. Στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας”.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει “εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα για όλους τους Έλληνες, ρυθμίσεις για τα προβλήνατα των δανειοληπτών, σχολεία με δασκάλους, ένα νέο σύγχρονο και αποτελεσματικό ΕΣΥ”.

Κλείνοντας, η Γεννηματά ζήτησε από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ “να επιστρέψουν, να ξανασυναντηθούμε στο κοινό μας σπίτι”, ενώ επικαλέστηκε και “τον εμπνευστή και καθοδηγητή Ανδρέα Παπανδρέου”, αλλά και τη “λεβεντιά της Μελίνας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα