Παράτες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής σε Ρω, Στρογγύλη και Καστελόριζο

Τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη και το Καστελόριζο επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 10 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευ.Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, Β.Τελλίδη.

Τα

κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με ποικίλα σχόλια για αυτή τη κίνηση.

Στην αποστολή συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αυλώνιτου Ελένη, Ιωάννης Δέδες, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης Ρίζος Δημήτρης, από τους ΑΝΕΛ ο Κατσίκης Κωνσταντίνος, από την Ενωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης και από την Χρυσή Αυγή οι Κασιδιάρης Ηλίας, Χρήστος ΠαππΆς και Ιωάννης Αϊβατίδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τιμά όλο το προσωπικό και ότι οι σκέψεις τους είναι δίπλα τους.

Καμμένος: Μήνυμα ομοψυχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Το μήνυμα ομοψυχίας του ελληνικού λαού ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε από το Καστελόριζο ο κ. Καμμένος.
«Οι σκέψεις όλων μας και των οικογενειών μας είναι αυτές τις μέρες στα στελέχη και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα νησιά έως τον Έβρο, την Αεροπορία, το Ναυτικό, που προασπίζουν με κάθε τρόπο την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας. Ο ελληνικός λαός θα είναι πάντα κοντά τους» κατέληξε ο υπουργός.
Νωρίτερα, στη νησίδα Ρω, παρουσία του κ. Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του αρχηγού ΓΕΣ και των βουλευτών πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της κυράς της Ρω, της γυναίκας που επί δεκαετίες ήταν η μοναδική κάτοικος της νησίδας και μέλημά της ήταν σε καθημερινή βάση η έπαρση και η υποστολή της ελληνικής σημαίας.

Η ΝΔ

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία που θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η εξωτερική πολιτική πρέπει να καθορίζεται από το ΥΠΕΞ. Οφείλει να απαντήσει αν συμφωνεί με την επικοινωνιακή επίσκεψη στο Καστελόριζο», δήλωσε προσθέτοντας: «Το Καστελόριζο είναι Ελληνικό. Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αλίμονο αν αρχίσουμε κινήσεις επιβεβαίωσης των νησιών με επικοινωνιακές επισκέψεις».

Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αντιδρά με κινήσεις ρηχού ανταγωνισμού» στην αστάθεια που παράγει η Άγκυρα, αλλά «πρέπει με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».

ΤΟ ΚΚΕ

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις «παράτες» και τους ψευτολεονταρισμούς του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν, με όλους τους τρόπους, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία αποτελεί παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπόθαλψης της τουρκικής επιθετικότητας.

Η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΠΑΣΟΚ

Ενα αιχμηρό σχόλιο για την εμφάνιση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη στο Καστελόριζο, δίπλα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, έκανε ο Υπεύθυνος γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης.

Ο Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΗΜΑΡ

¨”Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει επιλέξει να δημιουργεί συχνά-πυκνά εντυπώσεις για το φιλοθεάμον εκλογικό κοινό του. Η νέα “παράσταση” που ανέβασε αφορά τον στρατιωτικό τουρισμό του ιδίου και 9 βουλευτών σε απομακρυσμένα νησιά. Χωρίς καμία ουσία, καθώς η πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής δεν τον ακολούθησε στον εθνικολαϊκιστικό κατήφορο, ο υπουργός συνεχίζει να ευτελίζει σοβαρές θεσμικές διαδικασίες», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συμπλήρωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξ αρχής κατέστησε σαφές ότι οι επικοινωνιακές φιέστες στα εθνικά θέματα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες.

«Αρνήθηκα, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, να συμμετέχω σε αυτήν την εθνικολαϊκιστική μάζωξη μη ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργού, η στάση του οποίου στα εθνικά θέματα οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, με την ανοχή ή καλύτερα την συνενοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η σημερινή εικόνα με την σύνθεση της αποστολής των δύο κομμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγκαλιά με την Χρυσή Αυγή στο Καστελόριζο αποτελεί ντροπή για την αριστερά και για την χώρα. Σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή καλύτερα οι ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν κάθε όριο ρίχνοντας νερό στον μύλο του εθνικολαϊκισμού και της ακροδεξιάς», κατέληξε.

«Δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία αλλά να είμαστε σοβαροί και απολύτως αυστηροί στην άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΧΟΛΙΟ: Αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, θα πάταγαν το πόδι τους οι βουλευτές, αυτοί που πήγαν σήμερα (αλλά και αυτοί που δεν πήγαν και αντέδρασαν) στο Καστελόριζο; Αν δεν υπήρχαν οι τουρκικές προκλήσεις, θα ήξεραν πολλοί από αυτούς …που πέφτεουν αυτά τα ελληνικά νησιά; Και τι έχουν κάνει οι περισσότεροι από τους βουλευτές, παρόντες και απόντες σήμερα, προκειμένου να υπάρξει ζωή σε αυτά τα νησιά, αλλά και σε τόσα άλλα της μεθορίου; Δεν γνωρίζουν άραγε αυτοί που πάνε με ….καρατατζουμ και σημαιάκια, ότι οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ κάτοικοι νησιών, δεν έχουν γιατρό, δεν έχουν συγκοινωνία τακτική, δεν έχουν κανένα κίνητρο να μένουν στις εστίες τους; Δεν γνωρίζουν ότι κάτοικοι νησιών, περνάνε απέναντι, στην Τουρκία για να ψωνίσουν και να τους δει γιατρός; Επειδή αυτά και πολλά άλλα κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν και τώρα το παίζουν…ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ με σημαιάκια, αυτός είναι ο λόγος που το bankwars παρουσιάζει το θέμα της επίσκεψης με αυτό τον τίτλο: “Παράτες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής σε Ρω και Στρογγύλη και το Καστελόριζο”. Όσον αφορά σε εκείνους που σήμερα δεν πήγαν και έβγαλαν ανακοινώσεις επικριτικές, κάθε άλλο παρά αθώοι της χρόνιας εγκατάλειψηςτων νησιών είναι…

Keywords
Τυχαία Θέματα