Παραμένει στη Γερμανία η τουρμπίνα του Nord Stream 1

Μια τουρμπίνα φυσικού αερίου για τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1 της Gazprom, που αποτελεί την κύρια οδό μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, καθυστερεί στη μεταφορά της έπειτα από συντήρηση στον Καναδά, στην τελευταία εξέλιξη σε μια συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Η τουρμπίνα βρίσκεται επί του παρόντος σε άγνωστη τοποθεσία στη Γερμανία,

επειδή η Ρωσία δεν έχει παράσχει τα απαραίτητα έγγραφα για να καταστεί δυνατή η αποστολή, δήλωσε άτομο με γνώση του ζητήματος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Υπό κανονικές συνθήκες, η συντήρηση στις τουρμπίνες είναι μια διαδικασία ρουτίνας για εμάς. Φυσικά, θέλουμε να μεταφέρουμε την τουρμπίνα στον τόπο λειτουργίας της το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται δεν βρίσκεται αποκλειστικά στον έλεγχό μας» ανέφερε εκπρόσωπος της Siemens Energy, της κατασκευάστριας εταιρείας της τουρμπίνας.

Η τουρμπίνα είχε σταλεί στο εργοστάσιο της Siemens Energy στον Καναδά για επισκευές, αλλά είχε εγκλωβιστεί λόγω των κυρώσεων στη ρωσική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ πρότεινε μια παράκαμψη, σύμφωνα με την οποία το εξάρτημα θα παραδιδόταν πρώτα στη Γερμανία και από εκεί στη Ρωσία. «Μερικές φορές έχει κανείς την εντύπωση ότι η Ρωσία δεν θέλει να πάρει πίσω την τουρμπίνα» δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Χάμπεκ και επιβεβαίωσε ότι η τουρμπίνα έφτασε στη Γερμανία στις αρχές της εβδομάδας, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. «Μόλις φτάσει στο ρωσικό έδαφος και παραδοθεί στην Gazprom, θα το ανακοινώσουμε» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα