Γιούνκερ: Θα διεκδικήσει και πάλι την πρωθυπουργία στις εκλογές του Λουξεμβούργου

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αφού συναντήθηκε με τον Μεγάλο Δούκα Ερρίκο για να του ζητήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Θα ήθελα [να λάβω μέρος στις εκλογές, αλλά το κόμμα θα πρέπει να το αποφασίσει αυτό», δήλωσε ο ηγέτης των χριστιανοδημοκρατών Γιούνκερ. «Παρουσίασα την κατάσταση

στον Μεγάλο Δούκα από την δική μου οπτική γωνία, από την οπτική γωνία της κυβέρνησης», είπε ο Γιούνκερ. «Επαφίεται τώρα στον Μεγάλο Δούκα», πρόσθεσε αναφερόμενος στον αρχηγό του κράτους, «να λάβει την απόφασή του».

Χθες μεταδίδαμε:

Την παραίτησή του ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ οδηγώντας τη χώρα στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τη δράση της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας του.

Νωρίτερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε σχετική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας του, αρνήθηκε ότι έχει προσωπικές ευθύνες για τα σφάλματα ή τις παραλείψεις της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

«Με κάθε καλή πρόθεση δεν μπορώ να αναγνωρίσω ότι έχω προσωπική ευθύνη», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, στο αποκορύφωμα μιας ομιλίας η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, απαντώντας σημείο προς σημείο σε όλες τις εις βάρος του αιτιάσεις που προέκυψαν από την έρευνα επιτροπής της Βουλής του Μεγάλου Δουκάτου, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα