Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Στύλιος

11:09 1/9/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο κ. Στύλιος είναι «πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων

Νήσων, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία Εξόρυξης Δεδομένων, Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού ΜSc, Master, City University, London με ειδίκευση «Information Systems and Technology.

Βουλευτής από το 2012, ο κ. Στύλιος υπήρξε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του ΤΕΙ.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιατί παραιτήθηκε από υφυπουργός Παιδείας ο Κώστας Κουκοδήμος

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο Κώστας Κουκοδήμος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος.

Δηλώνει πάντως ότι στηρίζει ως βουλευτής της παράταξη της ΝΔ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».

Γιατί παραιτήθηκε – Τι λένε οι φήμες

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι “προσωπικοί λόγοι” του Κώστα Κουκοδήμου μεταφράζονται στην πρόθεσή του να αφοσιωθεί στην εταιρία που έχει, η οποία δεν πηγαίνει καλά τελευταία, με συνέπεια ο βουλευτής Πιερίας να χρειάζεται χρόνο στην προσπάθεια που κάνει να την “σώσει”.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως τελευταία οι σχέσεις του με τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ο λόγος είναι μία δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας στις αρχές του Αυγούστου πως “τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ.”, η οποία και παρερμηνεύθηκε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τον κλάδο και βάζοντας στο επικοινωναικό στόχαστρο το Υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη, μεταξύ των σεναρίων που θέλουν το γυαλί ανάμεσα στους δύο άνδρες να ραγίζει είναι πως πρόσφατα αφαιρέθηκαν ορισμένες αρμοδιότητες από τον Κώστα Κουκοδήμο, οι οποίες πέρασαν στα χέρια του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι πρώτες δηλώσεις

Μιλώντας στο BHMA Fm, ο Κώστας Κουκοδήμος ανέφερε ότι παραιτήθηκε «για καθαρά προσωπικούς λόγους» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά -και θέλω να το σεβαστείτε αυτό- προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ».

Ο Α. Λοβέρδος για την παραίτηση

«O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού», σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδ. Λοβέρδος, με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας.

«Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: ‘Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό’. Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα