Παπουτσάνης: Κέρδη έναντι ζημιών και αύξηση τζίρου στο 9μηνο

Μέ κέρδη έναντι ζημιών έκλεισε το εννεάμηνο του 2013 για την Παπουτσάνης. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 0,16 εκατ. ευρώ το 2013 σε σχέση με ζημίες 0,25 εκατ. ευρώ το 2012.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,22 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,05 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών εξόδων και αποσβέσεων (EBIDTA) διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το 2012, βελτιωμένα κατά 48%.

Κατά

το εννεάμηνο του 2013, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναπτύχθηκε κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο του 2013 ανήλθε σε 12,6 εκατ. ευρώ έναντι 11,0 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από τις παραπάνω πωλήσεις το 22% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων Παπουτσάνης στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 23% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο περίπου 55% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις. Το 39% περίπου του ετήσιου κύκλου εργασιών αφορά εξαγωγές.

Το μικτό κέρδος της περιόδου ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. το εννεάμηνο του 2012. Το αντίστοιχο μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 24,8% για την τρέχουσα περίοδο έναντι 16,4% για το 2012. Η συνολική βελτίωση του μικτού κέρδους οφείλεται στην ανάπτυξη των πωλήσεων, τη συνεχιζόμενη προσπάθεια μείωσης των γενικών βιομηχανικών δαπανών, και βελτιστοποίησης του προϊοντικού μίγματος.

Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας (έξοδα διοίκησης, διάθεσης και έρευνας) αυξήθηκαν σε 2,7 εκατ. ευρώ από 2,0 εκ. ευρώ κυρίως λόγω αύξησης των δαπανών για την προώθηση και επικοινωνία (marketing) των προϊόντων αλλά και της αύξησης του κύκλου εργασιών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι λόγω της εφαρμογής νέου τρόπου – μεθόδου τιμολόγησης προς τον πελάτη ΕΛΓΕΚΑ, ο οποίος διακινεί τα επώνυμα προϊόντα της εταιρίας στις αλυσίδες λιανικής, αναμορφώθηκαν τα κονδύλια «κύκλος εργασιών», «μικτά κέρδη» και τα «έξοδα διάθεσης» στις συγκριτικές και ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις. Η αλλαγή αυτή δεν έχει επίδραση στα Καθαρά Κέρδη, στην Καθαρή Θέση και στα λοιπά κονδύλια του ισολογισμού καθώς και στην κατάσταση ταμειακών ροών.

Original article: Παπουτσάνης: Κέρδη έναντι ζημιών και αύξηση τζίρου στο 9μηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα