Παπαγγελόπουλος κατά Κομισιόν – Είναι το μακρύ χέρι του Καραμανλή στην κυβέρνηση λέει το ΠΑΣΟΚ

Φωτιές έχει ανάψει στην κυβέρνηση και κυρίως στους “σώγαμπρους” Καρανλογενείς η “παρέμβαση” της Κομισιόν για τη δικαστική δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α.Γεωργίου. Δήλωση – παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, προκάλεσε τη σκληρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με σημερινή του δήλωση επισημαίνει ότι η Κομισιόν ζητά από την κυβέρνηση

να παρέμβει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη υπέρ του Γεωργίου και τονίζει ότι «η επιστολή παραβιάζει το ελληνικό σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο»

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ».

ΠΑΣΟΚ:Το μακρύ χέρι του Καραμανλισμού στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την επιστολή Κομισιόν, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει:

Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψιν και στα λόγια και στην πράξη εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της.

Ειδικά ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι, πως, και γιατί παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να «σημαδεύουν τα χαρτιά», για την απονομή της.

Θα μπορούσαμε απλά να πούμε «κοίτα ποιος μιλάει». Το μακρύ χέρι του Καραμανλισμού στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009.

Ο Γ.Παπανδρέου

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά τον κ. Τσακαλώτο και ο κ. Παπαγγελόπουλος υπέκυψε στη γοητεία της ρήσης «τρία πλιά και ένα τσόνι». Ας γυρίσει καλύτερα στην ΕΥΠ όπου υπηρετούσε επί Καραμανλή. Θα κινδυνεύει λιγότερο η ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το Ποτάμι

«O έμπιστος του κ. Τσίπρα, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΝΔ, και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος έβγαλε ήδη, και προσπαθεί να υπαγορεύσει στους δικαστές, την απόφαση του για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου», υποστηρίζει το Ποτάμι.

«Την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ο κ. Τσίπρας φωτογραφίζεται στη συνάντηση των σοσιαλιστών, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων παριστάνοντας τον σοσιαλδημοκράτη Ευρωπαίο. ΝΤΡΟΠΗ».

Εντολή Κομισιόν: “Σκύψε ευλογημένη!” – Τα κόμματα, τα ελλείμματα και η ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση Κομισιόν για το χρέος: Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία 2010-2015 – Δικαιώνει τον Γεωργίου

Keywords
Τυχαία Θέματα