ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) – ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος. Έκανε λόγο για πολιτική δίκη.

Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός

κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους καθώς θεωρεί ότι έκλεβαν ακόμα και πριν από το 1999, όταν δηλαδή ξεκίνησε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, από άλλες θέσεις που κατείχαν.

Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.

Το δικαστήριο, νωρίτερα, είχε κρίνει τον πρώην δήμαρχο ένοχο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως.

Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Μ.Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.

Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.

Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο κ. Παπαγεωργόπουλος «γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια». Την ίδια στιγμή, το δικαστήριο χαρακτήρισε την διοίκηση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου «μηχανή υπεξαιρέσεων».

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: “Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις”.

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: “Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί”.

Keywords
Τυχαία Θέματα