ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Παράνομη η απεργία – Η “επανάσταση” των υπαλλήλων δεν συγκινεί τους φοιτητές

[UPD] Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα, ενώ στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας εισήλθαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να μην χαθεί το εξάμηνο η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Οι φοιτητές δεν… τσιμπάνε αυτή τη φορά – Η “επανάσταση” των υπαλλήλων συγκινεί τους “κομματικούς”

Χαμός και αντιπαραθέσεις στο «μέτωπο» των ΑΕΙ, καθώς στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας εισέρχονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Πατρών, με απεργίες ως την Παρασκευή. Δεν είναι όμως αυτή τη φορά ενιαίο το “μέτωπο”, καθώς χιλιάδες φοιτητές επιμένουν στο να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια και αρνούνται να γίνουν μέρος του προβλήματος με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.

Οι φοιτητές του Φυσικού, του Μαθηματικού, του Χημικού, του Βιολογικού, του Παιδαγωγικού, της Πληροφορικής και της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Αντίθετα, σχολές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου άνοιξαν, ύστερα από γενικές συνελεύσεις φοιτητών. Συνολικά τρεις από τις έξι σχολές του ΕΜΠ, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα. Σημειώνεται ότι το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών είναι το πολυπληθέστερο και επηρεάζει τα πράγματα στο ΕΜΠ.

Σε συνέχιση της απεργίας με αυτή ή άλλη μορφή δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, παρά την όποια απόφαση δικαστηρίου, καθορίζοντας τη στάση τους σε νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσφεύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων από την πλευρά της ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».

Ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης είχε ζητήσει άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τις εμμονές του».

«Κάνω έκκληση στο υπουργείο Παιδείας να αφήσει τις εμμονές του, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Πανεπιστήμιο και να μην χαθεί το εξάμηνο. ».

Original article: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Παράνομη η απεργία – Η “επανάσταση” των υπαλλήλων δεν συγκινεί τους φοιτητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα