ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2014 -ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 4-1! Χατ-τρικ ο Μπέργκ

Αλαφούζος: «Μπορούμε να χτυπήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος των «πράσινων», με δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στη γενικότερη δυναμική της ομάδας.

Αναστασίου: «Πίστευα πως θα το παίρναμε!»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού

είπε στην συνέντευξη Τύπου για:

Τον τελικό με τον ΠΑΟΚ: Έγινε όμορφο παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, κάτι που μας βόλευε. Θέλαμε να δείξουμε ότι ήμασταν το αφεντικό στο γήπεδο και εάν εξαιρέσουμε ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε προβλήματα με τον Στοχ, στο υπόλοιπο διάστημα ήμασταν πολύ καλοί. Σταθήκαμε τυχεροί με την φάση του Βίτορ και του Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν καλύτεροι και η ομάδα μου έβγαλε την ποιότητα που έχει. Το πρώτο και τρίτο γκολ προήλθαν από στημένα. Όλα τα παιδιά ήθελαν το Κύπελλο και αυτό που τους είπα είναι ότι εάν το θέλουν, πρέπει να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Μπεργκ: “Ούτε στα όνειρά μου”!

Ιστορία έγραψε ο Μάρκους Μπεργκ με το χατ τρικ που πέτυχε στον τελικό, κάτι που όπως παραδέχτηκε δεν μπορούσε να το φανταστεί. Τι είπε για το μέλλον του. “Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου”, είπε περιχαρής και μάλιστα στα ελληνικά ο Ζέκα.

“Δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα όνειρα μου ότι θα γίνει αυτό που έγινε σήμερα με τα τρία γκολ που πέτυχα. Γενικά ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε. Τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί“, ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεργκ στην κάμερα του ΟΤΕ με τη λήξη του αγώνα.


Εκνευρισμένος έφυγε ο Σαββίδης. “Να μας γίνει μάθημα”, δήλωσε

Όχι μόνο απογοητευμένος και πικραμένος, αλλά και εκνευρισμένος ήταν ο Ιβάν Σαββίδης από την εξέλιξη του τελικού με τον Παναθηναϊκού.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ περίμενε πολλά περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του. Μάλιστα αποχώρησε άμεσα από το γήπεδο με ιδιωτικό αυτοκίνητο, χωρίς να επισκεφθεί τ’ αποδυτήρια της ομάδας.

Το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει ήταν “θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να επενδύσουμε σε αυτή την ήττα”, είπε.

Αναμένεται πλέον η αντίδρασή του μετά από το “βαρύ” 4-1 από το “τριφύλλι”, δεν αποκλείονται αλλαγές σε διάφορα πόστα.

Γεωργιάδης: «Κάποιοι δεν άντεξαν»

Δίκαιη χαρακτήρισε την νίκη του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Γεωργιάδης, αφού, όπως τόνισε, το ήθελε περισσότερο και φάνηκε στο γήπεδο. Όσο για τις απουσίες, παραδέχτηκε πως έπαιξαν μεγάλο ρόλο, ενώ έδωσε δίκιο στον κόσμο για τις αποδοκιμασίες.

«Είναι μία δύσκολη βραδιά. Ξεκινώντας το παιχνίδι είδα πολύ άγχος κυρίως από κάποιους έμπειρους παίκτες, οι νεότεροι ήταν καλά. Κάποιοι δεν αντάξαν το βάρος αυτού του τελικού. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απελευθερωμένος, ζητούσαν πιο πολύ την μπάλα και όταν είσαι έτσι είναι και η τύχη μαζι σου. Μετά το 25′ χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες, εκεί δεν μας ήθελε και η τύχη. Στο δεύτερο δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ και εκεί τελείωσε το ματς. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια και του δίνω συγχαρητήρια.

Πανηγύρισε το Κύπελλο και ο Σισέ!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό, με τα αισθήματα βέβαια, να είναι αμοιβαία. Έτσι, μπορεί ο Γάλλος σούπερ σταρ να έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνάει το τριφύλλι, όπως έδειξε και με τον πανηγυρισμό του στο Twitter για το Κύπελλο των «πρασίνων».

Yesssssssssss pic.twitter.com/FG6fuvrUUi

djibril cisse (@DjibrilCisse) April 26, 2014

Τέλος! Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του.

Μπεργκ (σουτ 88′) 4-1!

Ο Βούκιτς με πέναλτι στο 70` με 3-1!

- 21.20: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ 3-0

- Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ: Λίνο και Βούκιτς πέρασαν αντί των Λούκας και Λάζαρ

-Στο 54ο λεπτό ο Παναθηναϊκός σκοράρει με κεφαλιά του Καρέλη έπειτα από κόρνερ και διαμορφώνει το 3-0 για τους πράσινους

- 50′: Ο Μπεργκ πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, όλοι περίμεναν ότι θα κάνει γύρισμα προς την περιοχή όμως αυτός επέλεξε να πλασάρει στην κλειστή του γωνία τον Γλύκο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

- ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ: Μετά από σέντρα του Στοχ και αφού η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Κουτρουμπή, ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε από το ένα μέτρο να σπρώξει την μπάλα στην άδεια εστία.

39′ Ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Ζέκα με κεφαλιά βρήκε τον Καρέλη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά

37′: Σέντρα του Στοχ, ο Σαλπιγγίδης μέσα από την μικρή περιοχή έπιασε την καρφωτή κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

- Σουτ του Λούκας από δύσκολη γωνία, αποκρούει ο Κοτσόλης σε κόρνερ

- ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ 1-0 ΣΤΟ 30′

23′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Πράνιτς κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, ο Γλύκος πετάγεται και διώχνει σε κόρνερ

1-0! Ο Μάρκους Μπεργκ με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 15ο λεπτό, ανοίγει το σκορ για τους πράσινους

- 0-0 στο δεκάλεπτο

- Στα πρώτα 5 λεπτά, η κατοχή της μπάλας είναι για τον Παναθηναϊκό

- 1′ Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς! Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός, με τον Ζέκα να βγαίνει απ’ τα πλάγια να σουτάρει και τον Γλύκο στην γωνία του να διώχνει!

- Οι περίπου 22.000 φίλοι των δύο ομάδων έχουν πάρει εδώ και ώρα την θέση τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

- 45 λεπτά πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού, οι Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος βγήκαν αγκαλιά απ’ τα αποδυτήρια και έκαναν μια μικρή βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν λίγα μέτρα, γελώντας και διατηρώντας το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσά τους, ενώ στη συνέχεια έκαναν και δηλώσεις στην κάμερα του OTE Sport, θέλοντας να δώσουν το στίγμα τους για το αποψινό ματς και να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ τόνισε: «Εγώ πιστεύω πως όλα θα γίνουν πολύ καλά και αθλητικά. Ελπίζω με τον φίλο μου τον κύριο Αλαφούζο να ικανοποιηθούμε με το αποτέλεσμα».

Απ’ την άλλη, ο πρόεδρος του τριφυλλιού ανέφερε: «Είμαστε φίλοι με τον κύριο Σαββίδη. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Ο καλύτερος να κερδίσει το τρόπαιο».

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι για τον ΠΑΟ, όλα δείχνουν ότι ο Αναστασίου είχε ένα δίλημμα για τον παρτενέρ του Μπεργκ στην επίθεση ανάμεσα στον Καρέλη και τον Πέτριτς, με τον Έλληνα φορ να «κερδίζει» τον Κροάτη άσο.

Συγκεκριμένα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κοτσόλης, έχοντας μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Πράνιτς και Ζέκα ως εσωτερικούς μέσους. Πίσω από τους δύο επιθετικούς (Μπεργκ – Καρέλη) θα είναι ο Αμπέντ.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει ένα ακόμη ερωτηματικό εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραταχθεί με 4-3-3 με ένα εξάρι και δύο οκτάρια, τότε ο Κίτσιου θα συμπληρώσει το δίδυμο Κάτσε-Λάζαρ. Διαφορετικά είναι πιθανό να αγωνιστεί με 4-2-3-1 με τον Σωτήρη Νίνη πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα είναι η εξής: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός – λόγω τιμωρίας – είναι οι Αθανασιάδης, Κατσουράνης και Νάτχο, ενώ ο Μαντούρο είναι τραυματίας και δεν υπολογίζεται.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Γιακουμή, Λίνο, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Νίνης, Μάρτενς, Πόζογλου, Βούκιτς, Χούσεν και Κουλούρης.

Το… ελικόπτερο του τελικού

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Σε 34 συλλήψεις φιλάθλων στην Αθήνα έχουν προχωρήσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από το πρωί.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από ελέγχους σε άτομα έξω από το ΟΑΚΑ αλλά και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Οι συλλήψεις έγιναν για κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών, κονταριών, ναρκωτικών και άλλων παράνομων αντικειμένων αλλά και για ρίψεις πετρών εναντίον αστυνομικών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα είναι σε επιφυλακή, με την τελική φάση του σχεδίου να ξεκινά αύριο το μεσημέρι.
Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που θα γίνει το Σάββατο (26/04, 20:00, OTESPORT) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11 (τμήμα Β/), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12.

Για το φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 στην Τούμπα στον πρώτο γύρο, ενώ οι «πράσινοι» ανταπέδωσαν στην έδρα τους με το ίδιο σκορ για τον δεύτερο γύρο.

Την 20μελή αποστολή αποτελούν οι Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Μέντες, Αμπέντ, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Πέτριτς.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι η 19η φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Από τους προηγούμενους 15 αγώνες οι τρεις ήταν τελικοί με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί σ’ εκείνον του 1972 και να γνωρίζει την ήττα το 1955 και το 1977

Οι υπόλοιποι 15 αγώνες μοιράζονται στην ημιτελική και την προημιτελική φάση με εξαίρεση τη διπλή αναμέτρηση του 1993 όταν ο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν μόλις στην πρώτη φάση του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στις τέσσερις περιπτώσεις και ο Παναθηναϊκός στις έξι, αλλά στον συνολικό απολογισμό οι δύο ομάδες έχουν από οκτώ νίκες με μόλις δύο παιχνίδια να λήγουν δίχως νικητή.

Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου είναι ο Δημήτρης Παρίδης με τέσσερα γκολ κι ακολουθεί ο Γιώργος Κούδας με τρία γκολ. Από τον Παναθηναϊκό τρία γκολ έχει ο Βαγγέλης Μάντζιος κι από δύο οι Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Κώστας Αντωνίου.

Original article: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2014 -ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 4-1! Χατ-τρικ ο Μπέργκ.

Keywords
ΠΑΟΚ, παναθηναικος, μαζι σου, djibril cisse, ελλαδα, γκολ, οτε, σταρ, twitter, djibril, cisse, καλημερα, ευκαιρια, οακα, ote, sport, παο, δίλημμα, φορ, χαφ, ολυμπιακος, κατσουρανης, γκσπούρνινγκ, κουλουρης, συλληψεις, αθηνα, ΟΑΣΑ, ιασω, original, ρια αντωνιου, σισε, μετρο, στημενα, τονια αντωνιου, αδωνις γεωργιαδης, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αστυνομικο τμημα, πικραμενος, νικητη, ιβαν σαββιδης, ζεκα, αδεια, αθλητικα, αυτοκινητο, γωνια, εδρα, ηττα, ιβαν, οακα, ονειρα, παιχνιδια, σταρ, τυχη, υψος, ωρα, cisse, djibril cisse, ote, sport, αγκαλια, αγχος, αγωνες, αθανασιαδης, αλαφουζος, αμοιβαια, βγαινει, βραδια, γκολ, γινει, γινεται, γηπεδο, γκσπούρνινγκ, δευτερο, διαστημα, δηλωσεις, δίλημμα, διχτυα, δοκαρι, διδυμο, δωνης, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εξελιξη, εξι, ερωτηματικο, εστια, εφυγε, ιδιο, ημιχρονο, καλημερα, κυπελλο, κλιμα, λαγος, ληξη, λογια, μαζι σου, νικη, νινης, ομαδα, οκτω, παιδια, παο, πιο πολυ, ποιοτητα, προβληματα, πρωι, ριψεις, ρολο, σαββιδης, σαββατο, σεντρα, συνεχεια, συγχαρητηρια, σκυλια, σπυρου, στιγμα, σουπερ, τασος, τρια, ισχυρος, φορ, φορα, χαφ, αφεντικο, δημητρης, δικιο, djibril, ελληνικα, φιλοι, γλυκο, κακος, κομματι, κωστας, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, σπυροπουλος, τουμπα
Τυχαία Θέματα