ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΚΑΜΠΑΛΑ (21:00, OTE Sport 2) – Μόνο νίκη! – Για το “θαύμα” πάει ο Ατρόμητος στην Πόλη

Για τον Παναθηναϊκό δεν είναι τίποτα λιγότερο από υποχρέωση η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η νίκη-πρόκριση απόψε απέναντι στην Καμπάλα (21:00, OTE Sport 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) είναι αναγκαία για το «τριφύλλι», για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους. Το 0-0 του Μπακού αφήνει ελπίδες στους Αζέρους, αλλά οι «πράσινοι» καλούνται αυτή τη φορά να μην σπαταλήσουν τις ευκαιρίες τους και παίρνοντας
τη νίκη, ει δυνατόν και με καλή μπάλα, να μπουν στους ομίλους του Europa League.

Αν τα καταφέρουν δεν εξασφαλίζουν απλώς την ευρωπαϊκή τους συνέχεια τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο, αλλά και αρκετά χρήματα που θα φέρουν σε μια ισορροπία τον προϋπολογισμό τους. Μπαίνοντας στα γκρουπ, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 2,4 εκατ. ευρώ ως πριμ συμμετοχής. Κάθε νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» ως πρώτος ομίλου αποφέρει 500.000 και ως δεύτερος 250.000 ευρώ. Η συμμετοχή στους «32» αντιστοιχεί σε 500.000, στους «16» σε 750.000, στα προημιτελικά σε 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ενώ ο νικητής του τελικού παίρνει 6,5 εκατ. και ο ηττημένος 3,5 εκατ. ευρώ. Πέρα από όλα αυτά, θα εισπράξει και χρήματα από το market pool, μίνιμουμ 1,5 εκατ. και μάξιμουμ 3,5 εκατ. ευρώ (ανάλογα με το αν θα προκριθούν στους ομίλους ΠΑΟΚ και Ατρόμητος). Στο εφιαλτικό σενάριο του αποκλεισμού, ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του 230.000 ευρώ ως πριμ παρηγοριάς και θα αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη.

Με Σάντσεθ και κόσμο

Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει για το βασικό σχήμα τον Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός αμυντικός θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, με πιθανότερο σενάριο ο Κουτρουμπής να προωθηθεί σε θέση αμυντικού χαφ αντί του Λαγού. Ο Στιλ θα είναι στο τέρμα, ο Μπούρμπος και ο Νάνο στα άκρα της άμυνας, οι Ζέκα και Πράνιτς θα είναι οι άλλοι δύο μέσοι, ενώ Νίνης και Καρέλης θα πλαισιώνουν τον Μπεργκ. Στην αποστολή είναι ακόμη οι Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, Χουχούμης, Πέτριτς, Ατζαγκούν, Καλτσάς και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Βέμερ και Λουντ, οι ανέτοιμοι Εσιέν και Τελάντερ και για λόγους τακτικής οι Τριανταφυλλόπουλος και Δώνης.

Η Καμπάλα θα παραταχθεί με το σύνηθες σχήμα της: Μπεζοτόζνι, Ρικαρντίνιο, Βερνίτουμπ, Στάνκοβιτς, Αμπάσοφ, Γκάι, Σάντικοφ, Ντοντό, Ζεκ, Ζενιόφ, Αντόνοφ. Διαιτητής θα είναι ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι κατάμεστο, καθώς από χθες έχουν απομείνει μόλις 500 εισιτήρια. Α

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Κακά τα ψέματα η αποστολή (21:00, ΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) του Ατρόμητου στη Κωνσταντινούπολη είναι πολύ δύσκολη και οι πιθανότητες για πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στους ομίλους του Europa League είναι λίγες. Ωστόσο, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου δεν σκοπεύουν να παραδοθούν… άνευ όρων σε αυτούς του Βίτορ Περέιρα και σκοπεύουν να τα παίξουν όλα για όλα, αν και η θέληση από μόνη της δεν φθάνει.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ρεαλιστικά τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι μαγικό. Γιατί σου δίνει τις πιθανότητες που σου αναλογούν μέχρι το τελευταίο λεπτό», ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ο 42χρονος θα παρατάξει λογικά την ενδεκάδα του πρώτου ματς, αν και σε τέτοια ματς πολλές φορές οι προπονητές επιφυλάσσουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Ο Γκορμπούνοφ θα είναι κάτω από τα δοκάρια και κατά τα φαινόμενα , δεξιά ο Κυβρακίδης, αριστερά ο Μπίτολο, Φυτανίδης και Λαζαρίδης θα είναι οι σέντερ μπακ. Ουσέρο και Γοδόι καθαρά αμυντικά χαφ, μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Πίτου Γκαρσία και οι Μαρσελίνιο (αριστερά), Ούμπιδες (δεξιά) θα είναι πίσω από τον Ναπολεόνι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πάει στο 4-2-3-1. Ο Βολκάν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Οζμπαϊράκλι δεξιά, Καλντιρίμ αριστερά (αντικαθιστά τον Κανέρ Ερκίν που τα έκανε μαντάρα στο πρώτο ματς), Μπα και Κίαερ στο κέντρο της άμυνας (εκτός ο τραυματίας Μπρούνο Άλβες), Σόουζα, Μεϊρέλες (ή Τοπάλ) στα αμυντικά χαφ, 10άρι ο Ντιέγκο, αριστερά ο Σεν, δεξιά ο Νάνι και στην κορυφή ο Φαν Πέρσι.

Πηγή: Sport-fm

Keywords
Τυχαία Θέματα