ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: 166 νεκροί, 1000 τραυματίες – Άμαχοι “πληρώνουν” τις ρουκέτες της Χαμάς προς το Ισραήλ…

Να θέσει την Παλαιστίνη υπό τη διεθνή προστασία του θα ζητήσει από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας. Από την Τρίτη, οπότε ξεκινησε η στρατιωτική επιχείρηση των Ισραηλινών, με στόχο τον τερματισμό των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Χαμάς στο έδαφός του, οι νεκροί Παλαιστίνιοι

στη Γάζα υπολογίζονται σε 166 και οι τραυματίες σε 1.000.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για να τον διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ έχει διαμηνύσει ότι προτίθεται να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήγησε στον Ισραηλινό ηγέτη ότι έχει δεσμευτεί μαζί με άλλους ηγέτες της περιοχής «να βοηθήσουν να τερματιστούν οι ρίψεις ρουκετών προκειμένου η ηρεμία να μπορέσει να αποκατασταθεί και να εμποδίσουν τον τραυματισμό αμάχων».

O Τζον Κέρι καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ και «υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στο να υπερασπίζεται τον εαυτό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα