Παιχνίδια με τις δημοσκοπήσεις

Ενώ ο αποφασιστικός τρόπος που έδρασε ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό για το κόμμα του με βάση τις δημοσκοπήσεις που αφορούσαν στις εξελίξεις στην ΕΡΤ, στη συνέχεια ο χειρσμός του θέματος φαίνεται ότι οδηγεί σε μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ιδιαίτερα συνέβαλαν σ’αυτό οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της ΝΔ κατά των συνδικαλιστών δημοσιογράφων που παίρνουν όμως μπάλα όλο τον κλάδο, καθώς και η απουσία άμεσου σχεδίου επαναλειτουργίας

της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το σήμα ΝΕΡΙΤ – που ούτε καν αυτό κατοχυρώθηκε ως domain – δεν λέει τίποτα για τους Έλληνες, κυρίως της ομογένειας, που ήδη στερούνται του πρόγραμματος.

Σημαντικό ρόλο στο όλο κλίμα παίζει και η παρέ,μβαση των πενήντα διευθυντών των μεγάλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ που χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατική την απόφαση για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ μέσω προεδρικού διατάγματος.

Ολα τα παραπάνω, αποτυπώνονται σε δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια του κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων. Εννοείται ότι πάνω στα νούμερα των δημοσκοπήσεων παίζονται διάφορα παιχνίδια εντυπώσεων. Για παράδειγμα, δημοσκόπηση μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας φέρνει, τόσο την ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνουν έδαφος, με σηματική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

Οι τάσεις πριν δύο μέρες

Οι δημοσκοπήσεις για το αν σωστά ή λάθος έπραξε ο Πρωθυπουργός για το κλείσιμο της ΕΡΤ βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά και αν καταλήξουν όπως είναι μέχρι τώρα, πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους.

- Πάνω από το 50%, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση, είναι υπέρ της δημιουργίας νέας εταιρείας που θα αναλάβει το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Όλα να αρχίσουν από την αρχή.

- Στο 25% μόνον είναι εκείνοι που ψηφίζουν να συνεχίσει η ΕΡΤ όπως ήταν μέχρι τώρα, ενώ

- περίπου στο 25% κινούνται εκείνοι που λένε “να κλείσει εντελώς”!

Ο πρωθυπουργός που είναι ενήμερος αυτών των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, δεν είναι τυχαίο που επιμένει στην απόφασή του. Τώρα, αν κάνει ένα “χατηράκι” στους Βενιζέλο – Κουβέλη να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες, μένει να το δούμε στη συνάντηση της Δευτέρας.Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η θέση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Χάνουν και αυτούς που θέλουν τη λύση που προωθεί ο Σαμαράς αλλά και αυτούς που επιμένουν πως η ΕΡΤ πρέπει να μείνει, εξυγιανόμενη, περίπου όπως σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα