Παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της Rilken

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ενημέρωση από την Rilken σχετικά με την καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) της εγκριτικής απόφασης για τη συγχώνευση δια της εξαγοράς της από τη Henkel Ελλάς, αποφάσισε την παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της ανωτέρω εταιρίας, από σήμερα Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της Rilken

H ανώνυμη εταιρεία

με την επωνυμία «HENKEL ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής η «Henkel Ελλάς»), υπό την ιδιότητα της οιονεί καθολικής διαδόχου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «RILKEN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) που τηρείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η προβλεπόμενη στο άρθρο 75 του Κ.Ν. 2190/1920 εγκριτική απόφαση της συγχώνευσης της Εταιρείας δια της εξαγοράς της από τη Henkel Ελλάς, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-77 (εκτός του άρθρου 71), 79 και 79α του Κ.Ν. 2910/1920 (στο εξής η «Συγχώνευση Δι’ Εξαγοράς»).

2. Συνεπεία της Συγχώνευσης Δι’ Εξαγοράς, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Εταιρείας διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Henkel Ελλάς, αφενός μεν, υποκαθιστά εκ του νόμου την Εταιρεία στο σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της, αφετέρου δε, υποχρεούται να καταβάλλει στους μετόχους της Εταιρείας το αντίτιμο των δικαιωμάτων τους, ήτοι €3,65 ανά μετοχή (στο εξής το «Αντίτιμο»).

3. Η καταβολή του Αντιτίμου από τη Henkel Ελλάς θα ξεκινήσει από τις 7/1/2013 μέσω των εν Ελλάδι καταστημάτων της Eurobank Ergasias Α.Ε. (στο εξής η «Τράπεζα») προς τους πλην της Henkel Ελλάς μετόχους της Εταιρείας, το όνομα των οποίων θα εμφανίζεται στα αρχεία της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» κατά την ημερομηνία εκκαθάρισης των συναλλαγών επί μετοχών της Εταιρείας στις 3/1/2013 (στο εξής οι «Δικαιούχοι»), ήτοι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 28/12/2012, τελευταία ημερομηνία διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η καταβολή του Αντιτίμου μέσω της Τράπεζας θα είναι δυνατή για χρονική περίοδο δύο μηνών. Σε περίπτωση που Δικαιούχος δεν εισπράξει το ποσό που δικαιούται από την Τράπεζα μέχρι και την τελευταία ημέρα της ως άνω δίμηνης περιόδου, η Henkel Ελλάς θα μεριμνήσει ώστε το οικείο ποσό να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επ’ ονόματι του σχετικού Δικαιούχου.

4. Η είσπραξη του Αντιτίμου από Δικαιούχο δύναται να γίνει μέσω (i) καταβολής τοις μετρητοίς σε κατάστημα της Τράπεζας, (ii) πίστωσης τραπεζικού λογαριασμού Δικαιούχου που τυχόν τηρεί στην Τράπεζα, ή (iii) εμβάσματος προς εξουσιοδοτημένο χειριστή του λογαριασμού αξιών που τηρεί Δικαιούχος στο Σύστημα Αυλων Τίτλων.

Για την είσπραξη του Αντιτίμου με τους τρόπους που αναφέρονται υπό (i) ή (ii) ανωτέρω, ο οικείος Δικαιούχος θα πρέπει να προσέρχεται σε κατάστημα της Τράπεζας κατά τις συνήθεις εργάσιμες ημέρες και ώρες είτε αυτοπροσώπως, προσκομίζοντας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό του, είτε δι’ αντιπροσώπου. Στην τελευταία περίπτωση, το σχετικό πληρεξούσιο έγγραφο που χορηγείται στον αντιπρόσωπο, θα πρέπει να περιέχει ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα και πλήρη στοιχεία του μετόχου και του αντιπροσώπου του, ενώ θα πρέπει να είναι θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του από αστυνομικό τμήμα ή άλλη αρμόδια αρχή (π.χ. από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).

Keywords
Τυχαία Θέματα