Π. Μοσκοβισί: «Απαραίτητη η τρόικα για την εκτέλεση του προγράμματος»…


«Για ένα πρόγραμμα με τόσο μεγάλη χρηματοδότηση και για διαβεβαίωση ότι γίνονται ενέργειες χρειάζεται κάποιον μηχανισμό», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, αναφερόμενος στην Τρόικα.

«Το μόνο μέρος που είχαμε προβλήματα με την αποστολή της Τρόικας ήταν η Ελλάδα, επειδή όλα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο. Όσα περισσότερα τηρείς, τόσο λιγότερες είναι και οι επισκέψεις»,

δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

«Σήμερα το πρωί η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε συμφωνία που ανοίξει διέξοδο, δηλαδή να διατηρηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε .
«Θέλαμε η Ελλάδα να δεσμεύεται σε μεταρρυθμίσεις», εξήγησε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων και έδωσε «συγχαρητήρια στην Κομισιόν» για τη δουλειά που έκανε.

Ο κ. Μοσκοβισί συνέχισε δηλώνοντας πως «πρέπει να έχουμε κατά νου την ευθύνη και την αλληλεγγύη από πλευράς θεσμών και από πλευράς κρατών για μια χώρα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαιτητική αλλά ισορροπημένη» τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα. «Ανταποκρίνεται τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα