Π. Μαρινάκης: Άμεσα θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές

Άμεσα θα χορηγηθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Την Παρασκευή 25 Αυγούστου δόθηκε η εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 17 έως και την 31η Ιουλίου. Συνολικά καταβλήθηκαν 876.378, 43  ευρώ σε 167 δικαιούχους. Δεσμευθήκαμε πως η διαδικασία των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων θα κινηθεί με ταχύτητα

και το κάναμε πράξη. Η διαδικασία της καταγραφής, αυτοψίας και αποζημίωσης από τα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα ολοκληρωθεί με την ίδια ταχύτητα και αυτή τη φορά, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να αποζημιωθούν το γρηγορότερο δυνατόν» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Ήδη, όπως έχω αναφέρει ξανά, οι αυτοψίες και οι καταγραφές ζημιών που αφορούν σε αυτό το δεύτερο ιδιαίτερα δύσκολο κύμα πυρκαγιών έχουν ήδη ξεκινήσει» .

Επίσης γνωστοποίησε πως αύριο θα γίνει σύσκεψη στο  Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψη για τις φωτιές.

«Αύριο Τρίτη 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μεθαύριο, Τετάρτη 30 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου, εν όψει της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, όπως σας ανέφερα και νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το ζήτημα των πυρκαγιών. Την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για μια επίσκεψη εργασίας. Θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας. Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» είπε.

Για το Kτηματολόγιο

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για το θέμα του κτηματολογίου. «Από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου μπαίνει τέλος στις μεταμεσονύκτιες ουρές ντροπής και τις χειρόγραφες τοιχοκολλημένες λίστες στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών. Συνεπής στη δέσμευσή της η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσαν από χθες το βράδυ σε λειτουργία την εφαρμογή και οι πολίτες εκδίδουν πλέον αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά. Σύντομα το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλα γραφεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας. Είναι ένα πρώτο, μεταβατικό βήμα, οδεύοντας προς την πλήρη ψηφιοποίηση στο Κτηματολόγιο και τις μεταβιβάσεις ακινήτων » τόνισε.

Keywords
Αναζητήσεις
p-marinakis-amesa-tha-dothoun-oi-apozimioseis-stous-pligentes-apo-tis-megales-pyrkagies.htm
Τυχαία Θέματα