Π. Καμμένος – ΔΕΘ: Mε το… δεξί του Καραμανλή γράφει η κυβέρνηση – Νέα επίθεση στον Γ. Καλογρίτσα

«Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που ζητάει εκλογές, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμμένος,

στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 81η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ευχήθηκε μάλιστα χρόνια πολλά στον Κώστα Καραμανλή για τα γενέθλια των 60 χρόνων του.

«Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023» απάντησε στην ερώτηση αν αντέχει έως το τέλος της τετραετίας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, ενώ για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

O κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ τόσο επί Αντώνη Σαμαρά, όσο και επί Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τόνισε ότι η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου πρέπει να διερευνηθεί, όπως και η υπόθεση των CDS.

Στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Καμμένος είπε πως «θα το δεχόμουν με μεγάλη χαρά. Ο κ. Λεβέντης έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες σε πολλά ζητήματα. Πολλές από αυτές τις ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν. Εγώ μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Αν το αποφασίσει να έρθει κοντά μας είναι καλοδεχούμενος».

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Καμμένος τόνισε: «ότι η σκόπιμη διόγκωση των στοιχείων έγινε για να πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης Καραμανλή. Δυστυχώς και η ΝΔ δεν ακολουθεί κι αυτή σωστό δρόμο, αφού μετά τη φυγή Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να τοποθετηθεί. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια ‘συμμαχία του τρόμου’ για τα εγκλήματα που διέπραξε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγα από τη ΝΔ. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει εμπλοκή στην υπόθεση Γεωργίου και να μην εξεταστεί πως μπήκαμε στην ‘κόλαση’ του πρώτου μνημονίου. Η υπόθεση για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και κάποιοι κερδοσκόπησαν από αυτή την υπόθεση πρέπει και θα διερευνηθεί σε βάθος. Η υπόθεση Γεωργίου είναι κορυφαία και χαίρομαι που η ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση, ενώ η υπόθεση των CDs, πηγαίνει αργά». Μάλιστα, είπε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεπηρέαστη και ανεξάρτητα και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Γιάννη Καλογρίτσα.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Το πόθεν έσχες έχει και το πόθεν και το έσχες. Το ένα ελέγχεται τώρα, το άλλο θα ελεγχθεί στη συνέχεια. Πιστεύω θα γίνει ο έλεγχος όπως πρέπει να γίνει. Μιλάμε για εκατομμύρια κι αυτά πρέπει να έχουν προέλευση… Εκείνοι που θα αντέξουν θα αντέξουν… Νομίζω και ο Alpha είχε μια πολύ καλή δημόσια πρόταση από τον -κ. Σαββίδη για να εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του καναλιού. Αυτό σημαίνει πολλά. Δε σας κρύβω ότι στενοχωρήθηκα με το επεισόδιο με την κ. Τσικρικά. Δεν υπάρχει κανείς πολιτικός που να θέλει να δει ένα δημοσιογράφο σε δύσκολη θέση. Με την τακτοποίηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την κατάσταση με την ασύδοτη και μαύρη εργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα