Ουκρανία: Nεκροί πέντε φιλορώσοι αυτονομιστές – Απειλεί το Κίεβο ο Πούτιν

Την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων στα σύνορα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Ρωσία, λίγες ώρες αφότου το Κίεβο έστειλε δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας για να ανακαταλάβουν πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Τουλάχιστον πέντε «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Ουκρανίας. Από την άλλη πλευρά, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Το υπουργείο εξέδωσε και ανακοίνωση ζητώντας από

τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην αφήνουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς επιτήρηση.

Σε άλλο σημείο της πόλης, σύμφωνα με το Reuters, πέντε τεθωρακισμένα πήραν τον έλεγχο ενός σημείου ελέγχου στο βόρειο τμήμα της πόλης, το οποίο είχαν προηγουμένως εγκαταλείψει άνδρες που το φρουρούσαν.

Σύμφωνα με το Κίεβο Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη καταλάβει και έχουν καταστρέψει τρία σημεία ελέγχου που είχαν στήσει οι αυτονομιστές.

Νωρίτερα, σήμερα Πέμπτη, το Κίεβο ανακοίνωσε επίσης πως οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν το δημαρχείο στη Μαριούπολη, σε μια επιχείρηση που δεν είχε θύματα.

Οι εξελίξεις πυροδότησαν νέα αντίδραση του προέδρου Πούτιν που χαρακτήρισε έγκλημα τη χρήση στρατού κατά πολιτών και δήλωσε πως για το Κίεβο θα υπάρξουν συνέπειες. «Είναι μια τιμωρητική επιχείρηση και θα υπάρξουν συνέπειες για όσους παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Θα επηρεάσουν και τις διακρατικές σχέσεις», τόνισε.

Original article: Ουκρανία: Nεκροί πέντε φιλορώσοι αυτονομιστές – Απειλεί το Κίεβο ο Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα