ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αζάροφ

[UPD] Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μικολα Αζάροφ, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες πιθανότητες για την επίτευξη συμβιβασμού σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η Ουκρανία ταλανίζεται τους τευλευταίους δύο μήνες από πολιτική κρίση, η οποία επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω των βίαιων συγκρούσεων αντικυβερνητικών – φιλοευρωπαϊστών διαδηλωτών με την αστυνομία.

TO ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Διαδηλωτές κατέλαβαν υπουργείο – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαδηλωτές εισέβαλαν τη νύχτα και κατέλαβαν το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κίεβο χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, ενώ η υπουργός δικαιοσύνης Ολένα Λούκατς απείλησε το πρωί ότι θα ζητήσει από το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Οι διαδηλωτές έχουν υψώσει οδόφραγμα από σάκους με χιόνι και απορρίμματα γύρω από το κτίριο και έχουν σπάσει τα τζάμια.

Η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι καταληψίες έριξαν νερό στο εσωτερικό του κτιρίου το οποίο πάγωσε εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μετατρέποντάς το σε παγοδρόμιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine, ο πρώην πυγμάχος και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πήγε τη νύκτα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κάλεσε τους καταληψίες να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Η ουκρανική αντιπολίτευση πραγματοποιεί από το τέλος του Νοεμβρίου μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου μετά την άρνηση του προέδρου Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιλέγοντας να διατηρήσει την Ουκρανία στη ρωσική ζώνη επιρροής.

Original article: ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αζάροφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα