ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΝΤ: Τι είπαν για τη Ελλάδα Όλι Ρεν και Ντράγκι

Την άποψη ότι τώρα που τα ελλείμματα έχουν χαμηλώσει υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής και έτσι να μην επιβληθούν νέα μέτρα στην Ελλάδα, εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πρόσθετα μέτρα θα είχαν δυσμενείς πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις και θα εμπόδιζαν την εξομάλυνση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, επισήμανε.

Την ίδια ώρα, νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον ο κ. Ντράγκι ερωτήθηκε για το πότε η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση και ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο.

Η πρόοδος μάλιστα, αφορά τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στο σκέλος του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε πως το τρέχον πρόγραμμα βρίσκεται εντός στόχων και επισήμανε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας συνεχίζεται κανονικά.

Όπως ο ίδιος τόνισε -την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για «διαζύγιο» με την ΕΕ- το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα έως τα τέλη του 2015, ενώ η ΕΕ θα εξετάσει μέχρι τα τέλη του 2013 τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Άλλωστε, εκτός από τον Ρεν και τον Ντράγκι, και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και στελέχη του ΔΝΤ τοποθετήθηκαν επισήμως ή ανεπισήμως για τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας τη θετική στροφή που έχει πάρει η ελληνική οικονομία, όπως και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα