ΟΤΕ: Βελτιωμένα EBITDA αλλά πτώση των εσόδων, “βλέπει” για το β’ τρίμηνο η Morgan Stanley

12:46 1/8/2014 - Πηγή: BankWars

Βελτιωμένα EBITDA αναμένει η Morgan Stanley για τον ΟΤΕ το β’ τρίμηνο του 2014 και μείωση των εσόδων σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας περικοπών στις πάγιες χρεώσεις στη Ρουμανία.

Αναλυτικά, η Mοrgan Stanley δίνει τιμή στόχο τα 12,50 ευρώ για τον ΟΤΕ κι εκτιμά ότι τα EBITDA του ομίλου θα διαμορφωθούν

στα 346 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 1,8% σε ετήσια βάση, παρουσιάζοντας ωστόσο βελτίωση σε σχέση με την πτώση 3% το α’ τρίμηνο του έτους.

Τα κέρδη του ομίλου αναμένονται στα 72 εκατ. ευρώ ενώ για το συνολικό χρέος του ΟΤΕ η Morgan Stanley εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στα 1,473 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 100 εκατ. ευρώ σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Για τα έσοδα του β’ τριμήνου η επενδυτική τράπεζα αναμένει πτώση 4,7% στα 958 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα έσοδα του α’ τριμήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η πτώση των εσόδων σύμφωνα με την Morgan Stanley οφείλεται στις περικοπές των πάγιων χρεώσεων στη Ρουμανία. Από τον Απρίλιο ο ΟΤΕ πορχώρησε στην μείωση των τελών κατά 67% από τα 3,07 ευρώ το λεπτό στα 0,96 ευρώ το λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα