ΟΤΕ: “Φουλάρει” για Nova – Κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στη Forthnet – “Θετική η πρόταση”, λέει η Morgan Stanley

09:37 1/7/2014 - Πηγή: BankWars

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι, κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία FORTHNET για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA.

Όπως αναφέρει σε

σχετική ανακοίνωση, «ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. Ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays».

Θετική η πρόταση, λέει η Morgan Stanley

Μια ενδεχόμενη απόκτηση της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova από τη Forthnet θα οδηγούσε σε σημαντική ενίσχυση μεγεθών για τον ΟΤΕ, υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Morgan Stanley, στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 12,5 ευρώ και σύσταση equalweight για τον τίτλο του οργανισμού.

Όπως αναφέρει ο οίκος, σε ένα τέτοιο σενάριο ο ΟΤΕ θα καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης, σε μια αγορά στην οποία οι «παίκτες» αναμένεται να μειωθούν.

Μια πιθανή ενοποίηση των ΟΤΕ TV και Nova, θα οδηγήσει σε σημαντική διείσδυση στα ελληνικά νοικοκυριά, άνω του 20% ενώ υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης.

H κίνηση αυτή ανεβάζει τη μόχλευση του ΟΤΕ από 0,9 σε 1,1 φορά τα κέρδη του 2014, υπογραμμίζει.

Original article: ΟΤΕ: “Φουλάρει” για Nova – Κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά στη Forthnet – “Θετική η πρόταση”, λέει η Morgan Stanley.

Keywords
Τυχαία Θέματα