ΟΡΙΣΤΙΚΟ: EUROGROUP ΣΤΙΣ 9 ΜΑΙΟΥ – ΕΠΕΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης “κλείδωσε” για τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, στις 15.00.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώθηκε για την ημερομηνία από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σήμερα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ.Γιο΄θυνκερ σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Πληροφορίες

που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν επίσης ότι δεν αποκλείεται ο επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν από το Eurogroup.
Τσίπρας: Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις

Νωρίτερα απόψε 0 Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μιλώντας με τους συνεργάτες του ανέφερε πως «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στάση που κρατούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι» προσθέτοντας ότι «τούτες τις μέρες εκτίθενται».
Ο κ. Τσίπρας έδωσε και το στίγμα των διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα