Οριακές μεταβολές στη Wall Street τη Δευτέρα

00:44 9/4/2024 - Πηγή: BankWars

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την ισχυρή απασχόληση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή στις ΗΠΑ και εν αναμονή του πληθωρισμού την Τετάρτη. Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ( ΔΤΚ) και Παραγωγού που θα ανακοινωθούν  για να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Οι αγορές έχουν αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις τους για τον αριθμό των μειώσεων επιτοκίων από την FED  σε τρεις, από τρεις με τέσσερις που έβλεπαν πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο

πρόεδρος της Chicago Federal Reserve, Austan Goolsbee, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει για πόσο ακόμη μπορεί να διατηρήσει την τρέχουσα στάση στα επιτόκια της χωρίς να βλάψει την οικονομία, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Πρέπει να προσέξεις πόσο καιρό θέλεις να είσαι τόσο περιοριστικός [στη νομισματική πολιτική]”, είπε ο Goolsbee μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WBEZ του Σικάγου. “Αν μείνεις πολύ καιρό εκεί, το ποσοστό ανεργίας θα αρχίσει να ανεβαίνει”, πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ακόμα ότι η οικονομία είναι ισχυρή, αν και φέτος αναπτύσσεται πιο αργά σε σύγκριση με το 2023.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,03%  στις 38.892 μονάδες, ο S&P 500  0,04% στις 5.202 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,03% στις 16253 μονάδες.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,42% και το 2ετές κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,78%.

Keywords
Αναζητήσεις
oriakes-metavoles-sti-wall-street-ti-deftera-1.htm
Τυχαία Θέματα