ΟΠΑΠ: Ποιός είναι ο Mr 66,7% της Emma Delta – Μαζί με τους αμερικάνους του Daniel Loeb ο Σωκράτης Κόκαλης;

Δύο είναι οι προσφορές που κατατέθηκαν για το 33% του ΟΠΑΠ. Η μία κατατέθηκε από την κοινοπραξία Emma Delta και η δεύτερη από το Third Point του Daniel Loeb.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, με την κοινοπραξία Emma Delta,

στην οποία συμμετέχουν το τσέχικο fund PPF και ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, συντάχθηκε και ο Δημήτρης Κοπελούζος. Στο Emma Delta συμμετέχει ο Jiri Smejc με 66,7% και ο Μελισσανίδης με 33,3%. Σήμερα έγινε γνωστό ότι στο σχήμα θα πάρει μέρος και η ιταλική Lottomatica.

Το αμερικανικό hedge fund Third Point του όκαλης; , που υπέβαλε τη δεύτερη προσφορά, είναι γνωστό στη χώρα μας καθώς κέρδισε 500 εκατ. δολάρια από τα ελληνικά ομόλογα. Φήμες αναφέρουν ότι στο ‘αμερικάνικο σχήμα” μετέχει και η INTRALOT του Σωκράτη Κόκαλη

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Jiri Smejc

Είναι γνωστοί οι δεσμοί του δραστήριου Τσέχου επενδυτή με το ρωσικό επιχειρηματικό στερέωμα (το PPF διατηρεί ισχυρή συμμετοχή στη Nomos Bank και σε ρωσικές εταιρίες εξορύξεων).

Από την πλευρά του ο 40άρης Jiri Smejc θεωρείται πλέον ένας «παγκοσμιοποιημένος» επιχειρηματίας με διασυνδέσεις και παρουσία από το Λονδίνο έως την Ανατολική Ασία. Είναι ωστόσο τακτικός επισκέπτης της Ελλάδας, την οποία, όπως και πολλοί από τους Ρώσους μεγιστάνες, επιλέγει για ξεκούραση, καθώς το…κλίμα φαίνεται να του πηγαίνει καλύτερα από άλλα ευρωπαϊκά θέρετρα.

Keywords
Αναζητήσεις
jiri smejc, εξαγορα οπαπ απο τσεχους
Τυχαία Θέματα