ΟΠΑΠ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με την Emma Delta – Έπεσαν οι υπογραφές

[UPD] Υπεγράφη τη Δευτέρα το μεσημέρι η συμφωνία ύψους 652 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ στο διεθνές επενδυτικό σχήμα Emma Delta παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Εκ μέρους της Emma Delta

υπέγραψε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του Ταμείου Στέλιος Σταυρίδης.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών για την επίτευξη της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουλίου έκλεισε την Τρίτη από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την εταιρεία Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, η ύψους 190 εκατ. ευρώ συμφωνία παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας και διαχείρισης των κρατικών λαχείων με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ, Intralot, και Scientific Games. Η κοινοπραξία ανέλαβε τη διαχείριση των λαχείων για τα επόμενα 12 χρόνια.

Η συμφωνία της 30ης Ιουλίου άνοιξε και το δρόμο για τη μεταβίβαση του 33% και του μάνατζμεντ του ΟΠΑΠ στο σχήμα Emma Delta.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας Emma Delta.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ κυβέρνησης, ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ, όπου επιβεβαιώθηκε η σύσταση του οχήματος ειδικού σκοπού, μέσω του οποίου θα προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή πάντως η Emma Delta, αν και επιβεβαιώνει ότι θα προσέλθει για την υπογραφή της συμφωνίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης για παραμέτρους της συμφωνίας που αφορούν στα Κρατικά Λαχεία.

Για τις τελευταίες εξελίξεις έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα βελτιώσει την εικόνα της πορείας των αποκρατικοποιήσεων εν όψει και της νέας διαπραγμάτευσης με την τρόικα το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα