ΟΠΑΠ: Ανακοίνωσε προβλέψεις για χαμηλότερα μεγέθη που ρίχνουν τη μετοχή και το Χρηματιστήριο

Ο ΟΠΑΠ είπε την Παρασκευή ότι αναμένει τα καθαρά του κέρδη να διαμορφωθούν στα 116 εκατ. ευρώ τo 2013.

Η εταιρία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 371,7 το εννεάμηνο του 2012. Στην εταιρική του παρουσίαση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, ο ΟΠΑΠ δεν παρείχε στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη της συνολικής χρήσης του 2012, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματά του στις 7 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει

τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση ποσοστού 33% στον ΟΠΑΠ και επτά είναι τα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον οργανισμό. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Το 2013 θα είναι η δυσκολότερη χρονιά για τον ΟΠΑΠ καθώς δεν θα έχει αναπτυχθεί το δίκτυο των VLTs, ενώ μόλις στο τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να λανσαριστούν τα Λαχεία και το Ξυστό. Έτσι, ο ΟΠΑΠ δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει αποτελεσματικά την πίεση που θα ασκηθεί στα μεγέθη του από την φορολόγηση (σ.σ. 30% επί του μικτού κέρδους των παιχνιδιών, 20% στα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και πάνω, αλλά και τα αδιάθετα του Οργανισμού που πλέον πηγαίνουν στο κράτος), εξ ου και η βουτιά στα κέρδη του 2013, με άμεση επίπτωση στη διανομή μερίσματος, στην αποτίμηση κλπ.

Αυτή την ώρα, η μετοχή του ΟΠΑΠ υποχωρεί κατά 8,17%, στα 6,52 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί 2,08 δισ. ευρώ. Νωρίτερα η πτώση κατά 10%, στα 6,39 ευρώ, με μεγάλες εντολές πώλησης κυρίως από το εξωτερικό, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακά γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα