ΟΜΟΛΟΓΑ: Σε χαμηλό 2,5 ετών και οι κυπριακές αποδόσεις

14:23 9/1/2014 - Πηγή: BankWars

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2011 έχουν υποχωρήσει οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων, σηματοδοτώντας τη βελτίωση των προσδοκιών που προκάλεσε η επιτυχής έξοδος της Ιρλανδίας στις αγορές αλλά και τη θετική πορεία του κυπριακού προγράμματος, σύμφωνα με το Stockwatch.

Σύμωνα με το δημοσίευμα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η απόδοση του δεκαετούς κυπριακού ομολόγου με λήξη το 2020, υποχώρησε την Τρίτη σε επίπεδα κάτω του 8%.

Οι αποδόσεις είχαν εκτιναχθεί στο 15,5% τον Αύγουστο

του 2012 και υποχώρησαν στις αρχές Μαρτίου 2013 στο 8,5%. Εκτινάχθηκαν πάλιν κοντά στο 15% μετά τις αποφάσεις Μαρτίου και τον Ιούλιο, εν μέσω της πρώτης αξιολόγησης.

Τα θετικά μηνύματα από τις αξιολογήσεις του κυπριακού προγράμματος φαίνεται να συμβάλλουν στη μείωση των αποδόσεων, που παραμένουν όμως οι ψηλότερες στην ευρωζώνη μαζί με αυτές της Ελλάδας.

«Η μείωση του κυπριακού δεκαετούς ομολόγου δείχνει ότι οι ξένοι επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν προοπτικές για την οικονομία της Κύπρου αναμένοντας χαμηλότερη ύφεση για φέτος και καλύτερες προοπτικές από το 2015 και μετά», υποστηρίζει ο Αιμίλιος Τανούσης της Laiki Financial Services.

H απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε χθες στο 3,712% έναντι 5,051% που ήταν τέλος Μαρτίου – στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 4ετίας.

Original article: ΟΜΟΛΟΓΑ: Σε χαμηλό 2,5 ετών και οι κυπριακές αποδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα