ΟΜΟΛΟΓΑ: Πέφτει το κόστος δανεισμού Ιταλίας – Ισπανίας – Σε χαμηλό δυόμιση ετών τα 10ετή

Για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2010, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων Ιταλίας υποχωρούν κάτω από το 4%. Συγκεκριμένα, έπεσαν στο 3,989% καταγράφοντας πτώση 10 μονάδων βάσης.

Αιτία είναι η διάχυτη αισιοδοξία για άρση του κυβερνητικού αδιεξόδου στην Ιταλία, μετά και την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία όμως, οι επενδυτές υποδεικνύουν μία ακόμη εξέλιξη που επηρεάζει τις αγορές: τη δήλωση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο περί επικείμενου

τέλους στην εποχή της λιτότητας. «Η λιτότητα έχει φτάσει στα όριά της» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Επίσης, τα σημερινά στοιχεία για το δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ ευρωζώνης και ειδικότερα η αιφνιδιαστική συρρίκνωση στη Γερμανία, εντείνουν τα σενάρια για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έτσι, και η ισπανική αγορά ομολόγων ακολουθεί την ίδια πορεία, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο 2,5 ετών, αγγίζοντας το 4,339%. Αντιστοίχως, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Γαλλίας υποχώρησαν στο 1,708% που είναι ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα