ΟΜΟΛΟΓΑ: Κορυφαία σε αποδόσεις παγκοσμίως τα ελληνικά – Ποιοι “πόνταραν” πάνω τους και κέρδισαν

Την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως είχαν το 2013 τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg World Indexes Bond, τα ελληνικά ομόλογα ήδη έχουν αποδώσει 47% από την αρχή του έτους, καταγράφοντας την καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα 34 κρατικά ομόλογα που παρακολουθεί το Bloomberg.

“Είμαστε θετικοί για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα”, ανέφερε η Elga Bartsch, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan

Stanley, επισημαίνοντας ότι το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να αρχίσει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Bloomberg η κίνηση της Japonica Partners να επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα τελικά αποδείχθηκε σωστή καθώς επένδυσε περί τα 4 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα φέτος, πληρώνοντας μόλις 11,4% της ονομαστικής αξίας των τίτλων.

Οφέλη θα έχουν επίσης η Capital Research and Management και η Schroder Investment Management, οι οποίες εμφανίζονταν εκ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών ελληνικών τίτλων μεταξύ των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 7,83%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010. Στις 27 Δεκεμβρίου ήταν στο 8,46%, από 11,9% στο τέλος του περασμένου έτους.

Η τιμή του ομολόγου λήξεως τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν στο 67,76%, από 48,45%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ελληνικά ομόλογα αποδίδουν σημαντικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποδίδοντας αυτήν την άνοδο στην απόφαση της κυβέρνησης συνασπισμού να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς διάσωσης, μειώνοντας τον κίνδυνο grexit.

Original article: ΟΜΟΛΟΓΑ: Κορυφαία σε αποδόσεις παγκοσμίως τα ελληνικά – Ποιοι “πόνταραν” πάνω τους και κέρδισαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα