ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! “ΠΑΤΗΣΕ” ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 2-0

Τεράστια νίκη – μισή πρόκριση πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των “16″ του Champions League.

Η ομάδα του Μίτσελ σχεδόν …εξαφάνισε τους “κοκκινους διαβόλους” από το γήπεδο παίζοντας παθιασμένο, γρήγορο και ωραίο ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό, παίρνοντας τελικά την ιστορική

νίκη με σκορ 2-0.

Όπως όλα δείχνουν, το ντεφορμάρισμα των Άγγλων, οι οποίοι δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση ότι αποτελούν φόβητρο, θα είναι το “κλειδί” για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να σταθεί στο Ολντ Τράφορντ και να περάσει στους “8″ της διοργάνωσης. Επίσης πολύ σημαντικό για τον ΟΣΦΠ είναι το γεγονός πως κατάφερε να πάρει μια “καθαρή” νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ.

Η ρεβανς θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαρτίου.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Οι Πειραιώτες ήταν διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια σαστισμένη Μάντσεστερ που δεν μπόρεσε να βρει “πατήματα” στο “καμίνι” του Φαλήρου. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Ντ. Μόγιες δεν απήλεισε σχεδόν καθόλου τον Ρομπέρτο στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο γκολ μπήκε στο 38 όταν η μπάλα έφτασε στον Μανιάτη έξω απ’ την περιοχή της Γιουνάιτεντ, έκανε το σουτ, αυτή βρήκε τον Τσόρι και ο τελευταίος με τακουνάκι την έστειλε αργά και βασανιστικά στην εστία του Ντε Χέα για το προβάδισμα του Ολυμπιακού!

Στο 55ο λεπτό ο Κάμπελ διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρολεύκων με ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

ΟΙ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες, Τσόρι, Ολαϊτάν.

Μαν. Γιουν.: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι, Βαλέντσια, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:45, Novasports 2) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Champions League. «Αγώνας της χρονιάς» για τους παίκτες και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Παρά το γεγονός πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ηττηθεί ποτέ από ελληνική ομάδα, ενώ μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες πιστεύουν πως η πρόκριση είναι εφικτή. Μάλιστα, ο ΟΣΦΠ έχει κι ένα στατιστικό με το μέρος του. Στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με αγγλικές ομάδες, ο Ολυμπιακός μετρά ισάριθμες νίκες, όλες με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Ενδεκάδες

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Πέρες, Κάμπελ, Ολαιτάν.

Οι «Μπέμπηδες» θέλουν από την πλευρά τους να προχωρήσουν στη διοργάνωση φέτος, καθώς στην Πρέμπιερ Λιγκ, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Πιθανή ενδεκάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Nτε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Σμόλινγκ, Κάρικ, Φλέτσερ, Φελαινί, Γιανουζάι, Ρούνει, Φαν Πέρσι

Διαιτητής

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι μαζί με τους συμπατριώτες του Ντι Λιμπερατόρες, Καριολάτο (οι πλάγιοι) και τους Ματζιολέρι και Βαλέρι (πίσω από τις εστίες).

Μανωλάς: «Θα έχουμε καλή παρουσία»

Ο Κώστας Μανωλάς χαρακτήρισε θρυλικό σύλλογο τη Μαν. Γιουνάιτεντ αλλά δεν χάνει την πίστη του πως ο Ολυμπιακός όχι απλώς θα σταθεί σαν ίσος προς ίσο απέναντί της, αλλά και πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

«Η κλήρωση είναι πολύ δύσκολη. Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι θρυλικός σύλλογος, σπουδαία ομάδα και εμείς πάμε με συγκρατημένη αισιοδοξία. Θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και θα γίνει ό,τι θελήσει ο Θεός. Στο Champions League αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες και μεγάλοι παίκτες όπως ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Καβάνι, ενώ τώρα έχουμε μπροστά μας τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι παίκτες και υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των ομάδων», δήλωσε ο αμυντικός των Πειραιωτών.

Μίτσελ: Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο»

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ αναγνώρισε τις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε φαβορί τη Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, προσθέτοντας πως ότι δεν απαγορεύεται οι ερυθρόλευκοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Το περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Είμαστε χαρούμενοι που ήμαστε εδώ και θέλουμε να συνεχίσουμε… Η όρεξη που δείξαμε μέχρι τώρα, θα την εκμεταλλευτούμε και αύριο για να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Μάντσεστερ. Η εμπειρία μου λέει ότι πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε ένα τόσο μεγάλο εμπόδιο όπως η Γιουνάιτεντ. Με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο αύριο ότι δεν απαγορεύεται είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε».

Μόγιες: «Δύσκολο ματς, πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»

«Όλες οι ομάδες θέλουν τον τρόπαιο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς. Δεν είπα ποτέ πως θα το καταφέρουμε ή ότι μπορούμε, αλλά θα το διεκδικήσουμε.Καμία ομάδα δεν θέλει να παίξει με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ξέρουν τι σημαίνει αυτή η ομάδα μετά τις επιτυχίες που είχε. Ελπίζω να παίξουμε όσο καλά χρειάζεται για να περάσουμε στα προημιτελικά και θα δούμε στη συνέχεια».

«Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά καλή ομάδα και έχει σπουδαία αποτελέσματα. Είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παράλληλα έχουν πολλούς παίκτες που είναι διεθνείς με την Ελλάδα και θα πάνε στο Μουντιάλ. Θα είναι πραγματικά δύσκολο παιχνίδι», τόνισε ο Ντέιβιντ Μόγιες.

Ο Σερ Άλεξ στο Φάληρο

Στο Φάληρο θα είναι και υψηλοί προσκεκλημένοι, με πολύ σημαντική, την παρουσία του σερ Αλεξ Φέργκιουσον που συνεχίζει να ακολουθεί παντού την ομάδα του και στην πρώτη του χρονιά που δεν είναι στον πάγκο τη βλέπει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Στο γήπεδο θα είναι και παλιοί άσοι της Μάντσεστερ, όπως ο επί σειρά αρχηγός και ηγέτης της Ρόι Κιν.

Original article: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! “ΠΑΤΗΣΕ” ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα