ΟΛΠ: Λήγει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για το 67% – Ποιοί οι μνηστήρες

Στις πέντε το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, με μόνο σίγουρο όπως λένε πηγές από το Ταμείο, την Κινεζική Cosco.

Από εκεί και πέρα, οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι που έχουν εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον τους είναι οι Νεοζηλανδοί της Morrison & Co- ICM Limited (όπως προκύπτει από επιστολή τους στο υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας), και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι RZD μέσω δηλώσεων πριν από ένα μήνα του αφεντικού τους Β. Γιακούνιν σε ρωσικά

μέσα ενημέρωσης.

Οι Νεοζηλανδοί συμμετείχαν μέχρι το τέλος στη διαδικασία όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο του διαγωνισμού (σσ: εφόσον αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον), ενώ άγνωστη είναι η στάση που θα τηρήσουν οι Ρώσοι.

Το ΤΑΙΠΕΔ καλείται να διαπραγματευτεί με τους υποψηφίους ώστε να διαμορφωθεί μια νέα σύμβαση παραχώρησης για όλες τις δραστηριότητες του λιμανιού (master concession). Η σημερινή σύμβαση με το Δημόσιο λήγει το 2052 και επί της συγκεκριμένης σύμβασης θα γίνουν μια σειρά από αλλαγές. Η διαδικασία αυτή θα πάρει μήνες, και όταν ολοκληρωθεί, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές. Πέραν αυτών, υπάρχουν και οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τις οποίες πάντως κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ισχυρή νομική βάση.

Original article: ΟΛΠ: Λήγει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για το 67% – Ποιοί οι μνηστήρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα