Ολοταχώς για τρίτο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος του DIW

13:48 7/1/2014 - Πηγή: BankWars

Ευκαιρίες, προκλήσεις… και στο βάθος νέο πακέτο. Σε αυτό το τρίπτυχο συμπυκνώνεται η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, αλλά και το διάστημα πέραν αυτού μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, με έδρα το Βερολίνο.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o γερμανός οικονομολόγος πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας μιας και το

χρέος της έχει φτάσει στο 170% του ΑΕΠ, το οποίο δεν μπορεί στο απώτερο μέλλον να ξεπληρώσει. «Πρέπει να συλλογιστούμε δύο πράγματα: πρώτον, πώς θα διασφαλιστεί η χώρα οικονομικά μέχρις ότου να μπορεί το χρέος της να γίνει βιώσιμο, και δεύτερον, τι μπορεί να γίνει στην πράξη για να μειωθεί αυτό το χρέος. Γίνεται λόγος για κούρεμα ή για απομείωση. Κατά την άποψή μου είναι κάτι το αναπόφευκτο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το ύψος του χρέους για να δώσουμε στη χώρα ευκαιρία να αποκτήσει βιώσιμη οικονομία».

Όπως και άλλοι οικονομολόγοι ο Μαρσέλ Φράτσερ, δεν πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές, κάτι που δεν χρειάζεται εξάλλου, αφού παίρνει χρήματα από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Original article: Ολοταχώς για τρίτο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος του DIW.

Keywords
Τυχαία Θέματα