Όλγα Γεροβασίλη: Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή για Plan B, αλλά για “άμυνα” και όχι για έξοδο από το ευρώ

«Ο κ. Βαρουφάκης πράγματι έλαβε εντολή από τον Πρωθυπουργό για την κατάρτιση εναλλακτικού σχεδίου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έλαβε επίσημη εντολή για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου», υποστήριξε, χαρακτηριστικά, η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το λεγόμενο Plan B αποτελούσε έναν αμυντικό μηχανισμό της κυβέρνησης έναντι των δανειστών», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Δε διέψευσε το Γιάνη

Βαρουφάκη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ρ/σ Real fm σχετικά με το βαθμό γνώσης του πρωθυπουργού πάνω στο plan B που σχεδιάζε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το αν το Μέγαρο Μαξίμου ήξερε την ιδέα Βαρουφάκη για “χακάρισμα” των ΑΦΜ των πολιτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως η κυβέρνηση είχε καθήκον να έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που οι ακραίοι ευρωπαϊκοί κύκλοι αποφάσιζαν να εξωθήσουν την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη. Έκανε μάλιστα λόγο και για επικοινωνιακή εκμετάλλευση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Για το τι έχει επιλέξει ο κύριος Βαρουφάκης, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εκείνο, όμως, που μπορώ να απαντήσω είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση: Ότι αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit. Και πάνω σε όλο αυτό έχει στηθεί ένα τεράστιο και επικοινωνιακό παραμύθι…», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση, ως όφειλε, την εποχή που τα πράγματα ήταν κρίσιμα πολύ για τη χώρα και που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαινόταν να θέλουν να προσπαθήσουν να πετάξουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να οργανώσουν δηλαδή ένα Grexit, όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε: «Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός. Επομένως, αυτό διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός και σε τηλεοπτική του εμφάνιση και είναι αυτό το οποίο ήταν και παραμένει ως διατύπωση, για το τι γνώριζε, από πλευράς κυβέρνησης».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επέμεινε πάντως λέγοντας πως δεν επρόκειτο για σενάριο εξόδου από το ευρώ, αλλά για «αμυντικό μηχανισμό».

Σε συνθήκες ανάγκης ακολουθούμε μια επιλογή εκτός του προγράμματός μας και εκτός των αξιών μας, επεσήμανε, σχολιάζοντας την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή πρέπει να απαντηθούν μια σειρά ερωτημάτων όπως «πρέπει η Αριστερά να είναι στην κυβέρνηση αυτή την περίοδο ή πρέπει να παραδώσει την εξουσία»; Ο κάθε βουλευτής πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, για το αν θα στηρίξει την κυβέρνηση ή όχι αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε. Όλοι μας εκλεγήκαμε υπό διαφορετικές συνθήκες, οι οποίες όμως άλλαξαν, τόνισε, και θα πρέπει να τις υπολογίζουμε σε κάθε στιγμή, προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας και μετά του κόμματος.

Αν δεν υπάρξει άλλη λύση, τότε θα καταφύγουμε σε εκλογές, επανέλαβε και ξεκαθάρισε πως δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για κοινή κάθοδο με τους ΑΝΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα